اگر شخصی در منزل شما مبتلا به سرخک باشد، برای پیشگیری از ابتلای سایر افراد خانواده می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
• جدا سازی. از آنجایی که سرخک طی 4 روز پیش از بروز راش های قرمز تا 4 روز بعد از آن به شدت مسری است، مبتلایان به سرخک نباید فعالیت های روزمره خود را داشته باشند و در این دوره با سایر افراد معاشرت کنند. ممکن است لازم باشد سایر افراد خانواده از فرد مبتلا دور نگه داشته شوند.
• واکسیناسیون. اطمینان حاصل نمایید که اطرافیان شخص بیمار که واکسینه نشده اند، در اسرع وقت نسبت به انجام واکسیناسیون اقدام نمایند، که شامل نوزدان زیر 6 ماه و بزرگسالانی است که واکسینه نشده اند.
پیشگیری از بروز عفونت های جدید
اگر مبتلا به سرخک شده اید، سیستم ایمنی بدن شما برای دفاع در برابر عفونت فعال شده است و دیگر شما مبتلا به سرخک نخواهید شد. بیشتر افرادی که پیش از 1957 در آمریکا متولد شده و می زیسته اند نسبت به سرخک مقاوم شده اند، چرا که یکبار به این بیماری مبتلا شده اند. برای سایر افراد، واکسن سرخک موجود است که از این جنبه ها حائز اهمیت است:
• ارتقاء و حفظ ایمنی عموم مردم. از زمانی که واکسن سرخک به بازار عرضه شد، تقریباً این بیماری در آمریکا ریشه کن شد، اگرچه تمام افراد واکسینه نشدند. به این امر واکسیناسیون جمعی یا توده ای می گویند. البته امروزه این واکسیناسیون جمعی اندکی ضعیف شده است. میزان سرخک در ایالات متحده آمریکا سه برابر شده است.
• پیشگیری از عود مجدد سرخک. بلافاصله پس از کاهش میزان واکسیناسیون، سرخک بازگشت. در سال 1998، مطالعه ای انجام شد که رابطه اوتیسم با واکسن سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) را نشان داد. این مطالعه از انگلستان شروع شد و میزان واکسیناسیون به کمتر از 80% کودکان در سال 2002 رسید. در سال های 2012 و 2013 بیش از 1،200 کودک در انگلستان مبتلا به سرخک شدند که در سال 2010 به 380 کودک رسید.