روش های تشخیصی:
پزشک ممکن است جهت تشخیص استئومیلیت و نوع میکروبی که سبب بروز عفونت شده، دستور انجام آزمایشاتی را دهد.
آزمایش خون
آزمایش خون میزان بالای گلبول های سفید خون و سایر عوامل نشان دهنده بروز عفونت در بدن را نشان می دهد. آزمایش خون نمی تواند ابتلای شما به استئومیلیت را نشان دهد اما می تواند به پزشک در تصمیم گیری برای انجام سایر آزمایشات و روش های تشخیصی کمک کند.
تصویربرداری
• اشعه X. اشعه X می تواند وجود آسیب در استخوان را نشان دهد. بااین حال، ممکن است بعد از چند هفته که از بروز استئومیلیت گذشت، آسیب در تصویربرداری قابل رویت باشد.
• سی تی (CT) اسکن. CT تصویری متقاطع از اندام های داخلی فرد ایجاد می کند.
• تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI). با استفاده از امواج رادیویی و میدان مغناطیسی قوی، MRI می تواند تصاویر دقیقی از استخوان ها و بافت های نرم اطراف آن ایجاد کند.
بیوپسی استخوان (نمونه برداری از استخوان)
بیوپسی استخوان استاندارد طلایی برای تشخیص استئومیلیت است. زیرا می تواند نوع میکروبی که سبب بروز عفونت در استخوان شده است را مشخص کند. شناسایی نوع میکروب به پزشک در انتخاب آنتی بیوتیک مناسب کمک کند. بیوپسی باز نیازمند بیهوشی و عمل جراحی جهت دسترسی به استخوان است. در برخی موارد، جراح یک سوزن بلند را از طریق پوست وارد استخوان کرده و بیوپسی را انجام می دهد. این فرآیند نیازمند بی حسی موضعی است.
روش های درمانی:
جراحی
با توجه به شدت عفونت، جراحی استئومیلیت شامل یک یا تعداد بیشتری از روش های زیر می شود:
• تخلیه منطقه عفونی شده. باز کردن منطقه اطراف استخوان آلوده به جراح جهت تخلیه چرک یا مایعات تجمع یافته در اثر عفونت کمک می کند.
• حذف استخوان و بافت آسیب دیده. در یک روش به نام دبریدمان جراح تا حد امکان استخوان آسیب دیده را حذف می کند. بافت های اطراف نیز که علائم عفونت را نشان می دهند ممکن است برداشته شوند.
• بازگرداندن جریان خون به استخوان. جراح فضای خالی ایجاد شده به وسیله روش دبریدمان را با یک قطعه استخوان یا بافت های دیگر همانند پوست یا ماهیچه از سایر قسمت های بدن پر می کند. برخی اوقات پرکننده های موقت استفاده می شوند تا زمانی که شما به اندازه کافی جهت پیوند استخوان یا پیوند بافت بهبود یابید. پیوند به بدن شما به منظور ترمیم رگ های خونی آسیب دیده و تشکیل استخوان جدید کمک می کند.
• قطع عضو. به عنوان آخرین راه حل، ممکن است جراح جهت جلوگیری از گسترش بیشتر عفونت اقدام به قطع عضو آسیب دیده نماید.
درمان با اکسیژن پرفشار
در افراد مبتلا به استئومیلیت که به سختی درمان می شوند، درمان با اکسیژن پرفشار می تواند به فراهم ساختن اکسیژن بیشتر برای استخوان و بهبودی کمک کند.