روش های تشخیصی:
پزشک به آرامی سطح بیرونی و اطراف بینی تان را لمس می کند. همچنین دورن مجراهای بینی تان جهت بررسی گرفتگی یا نشانه های شکستگی استخوان معاینه می شود. در طی معاینه برای راحتی بیشتر شما ممکن است از بی حسی به شکل اسپری بینی یا تزریق موضعی، استفاده شود.
عکس برداری معمولاً ضرورتی ندارد. اگرچه، در صورت احتمال آسیب های دیگر یا وخامت صدمه تا حدی که معاینه فیزیکی را غیرممکن سازد، CT اسکن توصیه می شود.
روش های درمانی:
اگر شکستگی سطحی باشد و منجر به انحراف یا بدفرمی بینی نشده باشد، به درمان های تخصصی پزشکی نیازی نیست. در این شرایط خودمراقبتی هایی نظیر استفاده از یخ بر روی بینی یا داروهای بدون نسخه پیشنهاد می شود.
جا انداختن جابه جا شدگی ها و شکستگی ها
ممکن است پزشک معالج به شخصه و با استفاده از دست یا با کمک جراحی بینی تان را جا اندازد.
جا انداختن با استفاده از دست
اگر شکستکی منجر به جابه جایی استخوان و غضروف شده باشد، ممکن است پزشک بتواند به شخصه آن را ترمیم نماید. این کار زمانی قابل اجرا است که نهایتاً 14 روز از حادثه گذشته باشد. طی این کار، پزشک:
- برای راحتی بیشتر شما، داروی بی حسی اسپری یا تزریق می نماید.
- مجراهای بینی را با کمک ابزاری باز نگاه می دارد.
- همچنین برای جا انداختن استخوان و غضروف از ابزار خاصی کمک می گیرد.
- پزشک معالج داخل و بیرون بینی را پانسمان می کند. در برخی موارد پانسمان داخلی برای مدت کوتاهی لازم است. بهتر است تا یک هفته بینی پانسمان داشته باشد. برای پیشگیری از عفونت نیز آنتی بیوتیک تجویز می شود.
جراحی
در شکستگی های شدید، شکستگی های چندگانه یا موارد درمان نشده عمل جراحی برای جا انداختن استخوان و اصلاح ظاهر آن ضرورت پیدا می کند. اگر شکستگی منجر به آسیب مجرای بینی شده باشد یا باعث گرفتگی و اختلال در تنفس گردد، عمل جراحی توصیه می شود. این عمل در مراکز درمانی سرپایی انجام می گیرد.