روش های تشخیصی:
صحبت شما و پزشک در مورد علائم و تاریحچه پزشکی تان روند تشخیص بیماری را تشکیل می دهد. معاینه بالینی معمولاً پس از این مرحله انجام می گیرد. گام های بعدی به طور معمول شامل موارد زیر می شوند:
• یادداشت غذایی. ممکن است پزشک از شما درخواست کند تا یادداشتی از عادات غذایی، علائم و داروهایتان تهیه نمایید.
• محدود کردن رژیم غذایی. اگر مشخص نباشد که بادام زمینی باعث بروز علائم می شود، یا پزشک حدس بزند که شما به بیش از یک نوع ماده غذایی آلرژی دارید، وی رژیم غذایی تان را محدود می کند. پزشک از شما می خواهد به مدت یک یا دو هفته بادام زمینی یا مواد غذایی مشکوک را حذف کرده و بعد از مدتی مجدداً از آن ها استفاده نمایید. این فرآیند، ارتباط بین علائم و ماده غذایی خاص را شناسایی می کند. اگر واکنش شدید به مواد غذایی داشته باشید، با اطمینان خاطر از این روش نمی توانید کمک بگیرید.
• تست پوستی. سطح کوچکی از پوست با سوزن خراشیده شده و سپس مقدار کمی از ماده غذایی بر روی پوست قرار داده می شود. اگر شما به آن ماده خاص حساسیت داشته باشید، دچار یک تکان ناگهانی یا واکنش آلرژیک می شوید.
• آزمایش خون. آزمایش خون می تواند سطح پاسخ دهی سیستم ایمنی بدن تان را به مواد غذایی خاص با اندازه گیری مقدار آنتی بادی های موجود در جریان خون موسوم به ایمونوگلوبین E اندازه گیری نماید.
اطلاعات حاصله از این روش ها بدین جهت کمک کننده خواهند بود که مشخص می نمایند علائم شما ناشی از حساسیت به بادام زمینی یا مواد غذایی دیگر بوده است و یا دچار عدم تحمل به مواد غذایی می باشید.
روش های درمانی:
هنوز هیچ درمان قطعی برای آلرژی به بادام زمینی وجود ندارد، اما مطالعات پیرامون آن همچنان ادامه دارد. جهت از بین بردن حساسیت در کودکان مبتلا به آلرژی به بادام زمینی و یا کسانی که در معرض خطر آلرژی به بادام زمینی هستند، مقدار دریافتی غذاهای حاوی بادام زمینی برای این افراد در طول زمان زیاد می شود. با این حال، ایمنی طولانی مدت حساسیت زدایی در مورد بادام زمینی هنوز مشخص نیست و این روش هنوز به تایید FDA نرسیده است.
تحقیقات جدید نشان می دهند که حساسیت زدایی در کودکان در معرض خطر به آلرژی بادام زمینی بین سنین 4 تا 11 ماهگی می تواند مانع بروز حساسیت به بادام زمینی شود. در این مورد حتماً با پزشک خود مشورت نمایید زیرا تماس زودهنگام و نادرست با بادام زمینی ممکن است منجر به آنافیلاکسی گردد.
در این میان، مانند تمام آلرژی های غذایی، درمان شامل پرهیز از مصرف غذاهای آلرژی زا و نحوه برخورد در زمان بروز واکنش شدید می باشد.