عوارض مرتبط با بیماری کلیه پلی کیستیک عبارتند از:
• افزایش فشارخون. افزایش فشارخون یک عارضه معمول ناشی از بیماری کلیه پلی کیستیک است. پرفشاری خون درمان نشده می تواند منجر به آسیب بیشتر کلیه ها و افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی شود.
• از دست دادن عملکرد کلیه. کاهش پیشرونده عملکرد کلیه یکی از جدی ترین عوارض بیماری کلیه پلی کیستیک است. حدود نیمی از افراد مبتلا به این بیماری تا سن 60 سالگی به نارسایی کلیوی مبتلا می شوند.
بیماری کلیه پلی کیستیک توانایی کلیه ها برای دفع مواد زائد را مختل کرده و سبب افزایش مواد سمی در بدن (اورمی) می شود. با پیشرفت بیماری، بیمار به مرحله نهایی نارسایی کلیه مبتلا شده و در این صورت نیازمند دیالیز یا پیوند کلیه است.
• عوارض بارداری. بارداری در بیشتر زنان مبتلا به بیماری کلیه پلی کیستیک به طور موفقیت آمیز انجام می شود. با این حال، در برخی موارد، ممکن است اختلالی به نام پره اکلامپسی در زنان ایجاد شود که تهدید کننده زندگی است. این اختلال بیشتر در زنانی رخ می دهد که قبل از باردار شدن به پرفشاری خون مبتلا بوده اند.
• رشد کیست ها در کبد. احتمال ایجاد کیست در کبد برای برخی افراد مبتلا به بیماری کلیه پلی کیستیک با افزایش سن، بیشتر می شود. اگرچه در هر دو جنس کیست ایجاد می شود اما اغلب در زنان اندازه کیست ها بزرگتر است. ممکن است هورمون های زنانه به رشد کیست کمک کنند.
• بروز آنوریسم در مغز. یک برآمدگی بالون مانند در رگ خونی (آنوریسم) در مغز در صورت پاره شدن می توانند سبب خونریزی (هموراژی) شود. در افراد مبتلا به بیماری کلیه پلی کیستیک به خصوص در سنین کمتر از 50 سال احتمال بروز آنوریسم بیشتر است.
اگر شما سابقه خانوادگی آنوریسم داشته باشید یا اگر به پرفشاری خون کنترل نشده مبتلا باشید، احتمال بروز آنوریسم بیشتر است.
• اختلالات دریچه قلب. از بین 4 فرد بزرگسال مبتلا به بیماری کلیه پلی کیستیک یک نفر به پرولاپس دریچه میترال مبتلا می شود. در این حالت دریچه به درستی بسته نشده و خون به سمت عقب برمی گردد.
• مشکلات روده بزرگ (کولون). ممکن است در افراد مبتلا به کلیه پلی کیستیک کیسه هایی در دیواره روده بزرگ ایجاد شود (دیورتیکولوز).
• درد مزمن. درد در افراد مبتلا به بیماری کلیه پلی کیستیک شایع است. این درد اغلب در پشت یا پهلو ایجاد می شود. همچنین درد ممکن است با عفونت مجاری ادراری، سنگ کلیه یا سرطان مرتبط باشد.