نتایج آزمایش نیتروژن اوره خون با واحد میلی گرم در دسی لیتر(mg/dl) یا به صورت بین المللی با واحد میلی مول در لیتر (mmol/L) بیان می شود. محدوده طبیعی برای نیتروژن اوره خون معمولا بین 8 تا 24 mg/dl در مردان بزرگسال (2.86 تا 8.57 mmol/L) و 6 تا 21 mg/dl (2.14 تا 7.50 mmol/L) در زنان بزرگسال است. هر چند میزان نیتروژن اوره بر اساس سن تغییر می یابد. این میزان در نوزادان کمتر از افراد دیگر است.
به طور کلی نیتروژن اوره بالای خون نشانه عدم کارکرد مناسب کلیه هاست، به خصوص اگر این میزان بالای 50 میلی گرم در دسی لیتر (17.85 mmol/L) باشد. اما میزان بالای نیتروژن اوره خون ممکن است ناشی از انسداد مجاری ادراری، نارسایی احتقانی قلب یا خونریزی از دستگاه گوارش نیز باشد. سطح نیتروژن اوره خون شاید در اثر بی آبی بدن، شوک، سوختگی یا تب باشد. همچنین داروهای ویژه ای مثل کورتیکواستروئید ها نیز می توانند سبب افزایش سطح نیتروژن اوره خون شوند. به علاوه رژیم غذایی غنی از پروتئین نیز می تواند باعث افزایش آن شود.
در صورتی که میزان نیتروژن اوره خون فرد بالا یا پائین تر از سطوح طبیعی باشد ممکن است پزشک برای تائید آن مجدداً آزمایش خون یا ادرار تجویز نماید.
در صورتی که آسیب کلیوی مطرح باشد، کنترل هر شرایطی که ممکن است در این آسیب نقش داشته باشد مهم است. به ویژه کنترل فشار خون بسیار مهم است و اغلب نیاز به دارو درمانی دارد. آسیب های کلیوی برگشت ناپذیرند اما می توان با درمان مناسب از آسیب بیشتر پیشگیری نمود.