طی انجام کوله سیستکتومی
معمولاً در کوله سیستکتومی بیمار را به طور عمومی بیهوش می کنند. بنابراین بیمار هیچ چیزی را طی عمل حس نمی کند. داروهای بی هوشی از طریق ورید تزریق می شوند. زمانی که داروی بیهوشی اثر کرد، تیم جراحی یک لوله را جهت برقراری تنفس فرد وارد گلوی او می کنند. سپس جراح کوله سیستکتومی را از طریق لاپاراسکوپی یا به صورت جراحی باز انجام می دهد.
کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک (کم تهاجمی):
در این روش جراح 4 برش کوچک در سطح شکم ایجاد می کند و از این طریق لوله کوچکی که مجهز به دوربینی بسیار کوچک است وارد شکم می نماید. جراح از طریق دوربین مراحل جراحی را تحت نظر دارد. کیسه صفرا از طریق برش های دیگر خارج می شود. در مرحله بعدی از طریق اشعه ایکس یا سونوگرافی مسیر مجرای صفراوی بررسی می شود تا دچار تغییرات غیرعادی نشده باشد.
کوله سیستکتومی از طریق لاپاراسکوپی برای همه مناسب نیست. در برخی افراد ممکن است به دلیل وجود جای برش های قدیمی لازم باشد جراح برش های بزرگتری بر سطح پوست ایجاد کند.
جراحی باز کوله سیستکتومی:
در این روش جراح یک برش به طول 15 سانتی متر بر روی شکم و درست در زیر دنده های سمت راست ایجاد می کند. سپس ماهیچه ها و بافت های این ناحیه را کنار می زند تا به کبد و کیسه صفرا دسترسی یابد. پس از انجام عمل که حدود 1 تا 2 ساعت به طول می انجام برش ایجاد شده بخیه زده می شود و بیمار به اتاق ریکاوری فرستاده می شود.
پس از کوله سیستکتومی
بیمار در اتاق ریکاوری نگه داشته می شود تا اثر داروی بی هوشی کاملاً از بین برود. سپس فرد به بخش منتقل می شود. مدت ریکاوری بیمار بسته به شرایط عمل او متفاوت است:
- در کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک: در این روش فرد معمولاً قادر است در همان روز یا نهایتاً پس از یک شب بستری شدن در بیمارستان، به منزل مراجعت نماید. به طور کلی هرگاه بیمار بتواند بدون درد غذا بخورد و بیاشامد و قادر باشد بدون کمک راه برود می تواند از بیمارستان مرخص شود. بهبودی کامل تا یک هفته طول می کشد.
- کوله سیستکتومی باز: در این روش فرد معمولاً بین دو تا سه روز در بیمارستان بستری می شود. بهبودی کامل در این روش 4 تا 6 هفته به طول می انجامد.