هر فردی که کار طب سوزنی انجام می دهد، سبک خاصی دارد که معمولاً ترکیبی از روش های شرقی و غربی پزشکی می باشد. متخصص طب سوزنی برای تعیین نوع درمان طب سوزنی که می تواند بیشترین کمک را به فرد کند، ممکن است از او سؤالات زیادی درباره علایم بیماری، رفتارها و سبک زندگی وی بپرسد و نیز با دقت موارد زیر را آزمایش کند:
• بخش هایی از بدن که درد می کند.
• شکل، رنگ و پوشش زبان
• رنگ چهره
• قدرت، ریتم و کیفیت نبض در مچ دست
ارزیابی اولیه ممکن است بیش از 60 دقیقه طول بکشد. ملاقات بعدی معمولاً حدود نیم ساعت طول می کشد. یک برنامه درمانی عادی برای یک مشکل معمولاً نیاز به 6 تا 12 جلسه درمانی دارد که به مدت بیش از چند ماه طول می کشد.
نکات قبل از طب سوزنی
نقاط طب سوزنی در سراسر قسمت های بدن واقع شده اند. گاهی اوقات نقاط مناسب برای وارد کردن سوزن، از محل درد خیلی فاصله دارد. متخصص طب سوزنی، محل کلی درمان تعیین شده را برای شما مشخص می کند و درصورت نیاز باید لباس های خود را دربیاورید و در صورت امکان یک لباس بلند، حوله یا ملافه روی شما کشیده می شود. بعد از اینکه روی تخت دراز کشیدید، درمان آغاز می شود:
• وارد کردن سوزن ها: سوزن های طب سوزنی بسیار نازک هستند، بنابراین معمولاً وارد کردن آنها به پوست درد بسیار خفیفی ایجاد می کند. در یک درمان عادی، بین 5 تا 20 سوزن مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که سوزن به اندازه کافی در پوست فرورفته و به عمق صحیح می رسد، فرد ممکن است حس یک درد عمیق را داشته باشد.
• دستکاری سوزن: متخصص طب سوزنی ممکن است سوزن را به آرامی جابجا کند یا بعد از قرار دادن سوزن، آن را بچرخاند. گزینه بعدی وارد کردن حرارت یا پالس های الکتریکی خفیف به سوزن ها می باشد.
• خارج کردن سوزن: در اغلب موارد، به مدت 10 تا 20 دقیقه در حالتی که هنوز دراز کشیده اید و حالت ریلکس دارید سوزن ها در محل خود باقی می مانند. معمولاً زمانی که سوزن ها خارج می شود احساس درد و ناراحتی نخواهید داشت. سوزن ها بعد از خارج کردن باید دور انداخته شوند زیرا استفاده مجدد از این سوزن ها می تواند باعث گسترش عفونت گردد.
نکات پس از طب سوزنی
بعد از درمان با طب سوزنی برخی از افراد احساس آرامش دارند در حالی که برخی دیگر پرانرژی هستند. اما همه ی افراد به طب سوزنی پاسخ نمی دهند. اگر علایمتان در عرض چند هفته شروع به کاهش نکرد، طب سوزنی درمان مناسبی برای شما نبوده است.