تعیین جنسیت
تعیین جنسیت

تعیین جنسیت

بیشترین سوالی که امروزه ذهن خانم هایی که در نظر دارند برای بارداری اقدام کنند را درگیر می کند این است که چگونه می توانند در تعیین جنسیت جنین دخالت داشته باشند و یا به عبارتی راههای تعیین جنیست جنین چیست وگاهی در این مودرد آنقدر وسواس به خرج می دهند که بیشتر از اینکه به سلامت جنین فکر کنند این فکر که جنین دختر باشد یا پسر (والبته اکثراً پسر) تمامی ذهن یک خانم باردار را درگیر می کند.
 تعیین جنسیت با روش تخمک گذاری
البته باید گفت امروزه  برای تعیین جنسیت (قبل از تشکیل نطفه) مطالعات و بررسی های زیادی انجام شده است. بعضی مطالعات زمان اقدام برای بارداری را با تعیین جنسیت مرتبط می دانند و معتقدند اگر زمان اقدام برای بارداری در هفته اول روزهای بعد از پاک شدن از قاعدگی (هفته دوم سیکل قاعدکی) باشد و یا به عبارتی تخمک آماده باروری جوان بوده و تازه تشکیل شده باشد احتمال اینکه جنین حاصل از لقاح پسر باشد بیشتر است و در صورتی که مدتی از تشکیل و آزاد شدن تخمک گذشته باشد جنین به احتمال زیاد دختر خواهد شد. بسیاری از مراجعین با اعتقاد کامل به موفقیت چنین روشی از آن استفاده کرده اند و گاهی نتیجه دلخواه بوده است. برای  استفاده  از این روش صد درصد  خانمی که برای بارداری اقدام می کند باید پریود های منظمی داشته باشد تا بتوان روزهای تخمک گذاری را دقیقاً مشخص کرد ولی چنانچه  استفاده از این روش منجر به تولد جنس دلخواه بشود روشی وجود ندارد که  واقعاً ثابت کند استفاده از این روش منجر به تولد نوزاد مثلاً دختر شده است. کما اینکه گزارشات بسیار زیادی داریم که با رعایت کامل اصول انجام این روش تعیین جنسیت جنس دلخواه و مورد نظر تشکیل نشده و نمی توان بدرستی برای تعیین جنسیت در مواردی که از نظر خانواده اهمیت زیادی برای تولد جنس پسر (به فرض)وجود دارد این روش را توصیه کرد.

تعیین جنسیت با روش تغذیه
در همین حال بسیاری نوع تغذیه مادر و بعضاً پدر را در تعیین جنسیت عامل اصلی می دانند ومعتقدند نوع تغذیه در جنیست جنین تاثیر مستقیم دارد.  مثلا چنانچه در زمان اقدام برای بارداری دهانه رحم با مواد قلیایی مثل جوش شیرین شسته شود احتمال تشکیل جنین پسر بیشتر خواهد بود و اگر دهانه رحم در زمان اقدام به بارداری با  مواد اسیدی مثل سرکه سفید شسته شود احتمالا جنسیت جنین دختر خواهد بود.وحتی گاه مصرف بعضی مواد غذایی قلیایی توسط مادر یا پدر را توصیه می کنند. من خانمهای زیادی را سراغ دارم که مدتهای زیادی خود را تحت تغذیه های نامناسب وفاقد مواد مورد نیاز بدن قرار داده و صرفاً مواد غذایی که به نظر خودشان بارداری جنین پسر را امکان پذیر می کند قرار داده اند. باید گفت هم تغذیه وهم روشهای مقاربت و زمانهای انجام مقاربت برای  اقدام به بارداری و تعیین جنسیت احتمالاً در تعیین جنسیت جنین نقش دارند و حتی گاهی می توان برای این موارد بنیان و اساس علمی نیز قائل شد.و اکثر نتایج دلخواه تجربی بوده است مثلاً بسیاری از بیماران من که برای پسر اقدام کرده بودند و ما برایشان روش تغذیه را پیشنهاد کردیم نتیجه دلخواه را گرفته اند وجنین پسر متولد شد وهیچگونه عارضه ای هم در این روش مشاهده نشده است ولی سوال اینجاست که آیا اگر این روش تغذیه رعایت نمی شد نوزاد دختر بدنیا می آمد؟ هیچ راه اثباتی برای این فرضیه وجود ندارد. بسیاری از بیماران من متقاضی این هستند که برنامه غذایی منظمی را برایشان طراحی و پیشنهاد کنم و مثلاً مواد به قول عوام گرمی مثل موز وکنجد خرما وعسل و.......را با برنامه ا ی از پیش تنظیم شده به آنان ارائه دهیم تا با خیال راحت مصرف کنند واطمینان داشته باشند جنین پسر خواهد شد. باید صادقانه بگویم اصلاً راه اثباتی برای این موضوع که این روشها جنسیت جنین را تعیین کرده وجود ندارد. یعنی نمی توانیم ثابت کنیم که اگر این روشها مورد استفاده قرار نمی گرفت جنسیت جنین همان جنس مورد نظر می شد یا خیر. بنابراین بهتر است خانم هایی که برای بارداری اقدام می کنند رژیم تغذیه ای خود را تغییر ندهند و از تمام مواد غذایی مورد نیاز بدن بطور مساوی و مناسب استفاده کنند و سلامت خود و جنین خود را در درجه اول اهمیت قرار دهند.

تعیین جنسیت با روش های آزمایشگاهی
روش دیگری که تا حدودی هم پوشش علمی میتوان برای ان پیدا کرد روش انجام IUI  است.که در این روش زوجین برای بارداری وتعیین جنسیت باید مراجعه کنند و از مایش اسپرم در همان مرکز از همسر گرفته شده واسپرمها توسط ازمایشگاه شسته وفیلتره میشوند گفته میشود میتوان در این روش اسپرمهای سبک تر که احتمال دارد در تعیین جنس پسر نقش اصلی را داشته باشند در قسمت بالای لوله ازمایش شناور مانده ودر هنگام تزریق مایع حاوی اسپرم به داخل رحم توسط پزشک سعی می شود فقط همین قسمت از مایع به داخل رحم تزریق شود و به بالا بردن احتمال جنسیت پسر در جنین کمک می شود. از این روش هم در زوج های زیادی استفاده شده و واقعاً جواب های قابل قبولی نیز گرفته شده است ولی همیشه این سوال مطرح است که" آیا اگر روش IUI انجام نمی گرفت جنسیت جنین تغییر می کرد؟" حتی اگر هزاران بار هم این روش به تولد جنسیت دلخواه بی انجامد باز هم هیچ راهی برای اثبات این موضوع که این روش باعث تولد پسر یا دختر (جنس مورد نظر) شده باشد وجود ندارد. این روش هزینه چندانی در برندارد و در بسیاری از موارد نگرانی های خانو.اده را برای بارداری جنسیت دلخواه از بین برده است.
روش بسیار با اهمیت دیگر برای تعیین جنسیت که هم از نظر علمی ثبت شده و نیز کاملاً منطقی وقابل قبول است صرف نظر از هزینه زیاد آن روش انجام  ای.وی.اف یا همانIVF  است. اکثر زوجهایی که برای ناباروری تحت نظر  تحت درمان هستند با این روش کاملاً آشنایی دارند.در این روش بعد از اینکه زوجین برای باروری آماده شدند، (البته در زوجهای نابارور با داروهای کمک باروری و در زوج هایی که مشکل ناباروری ندارند درمان هایی برای آمادگی رحم باید بگیرند ) باید برای انجام اقدامات بعدی مراجعه نمایند.
 برای این منظور خانم مورد مراجعه باید آزمایشات هورمونی روز سوم سیکل و سونوگرافی مخصوص روز چهاردهم سیکل را انجام دهند تا از میزان ذخیره تخمدانی و همچنین تعداد و سایز فولیکولها (همان تخمکها) اطمینان پیدا کنیم. زمانی که همه موارد بررسی شد و سلامتی زوجین برای باروری ثابت شد اقدام به انجام IVF می کنیم. در این روش می توان برای اطمینان چند جنین را در داخل رحم مادر جایگزین نمود که طبعاً احتمال چند قلوزایی(دوقلو یا حتی بیشتر) بالا می رود. در این روش از آنجا که ابتدا جنین بوجود می آید و بعد به داخل رحم مادر منتقل می شود جنسیت کاملاً مشخص است و در صد خطا ندارد.ولی مشکل دوقلویی یا چند قلویی وجود دارد که می توان بعدا تعداد قلها را کاهش داد.
بطور کلی باید گفت سلامتی روح و روان  در رضایتمندی به رضایت خداوند است و به هر قیمتی نمی توان برای تغییر تقدیر قدم برداشت. من زمانی تحت تاثیر روحیه بزرگ مادری قرار گرفتم که شاید از خوانندگان همین مجله نیز باشد و من هرگز این مادر را که از بیماران خودم می باشد فراموش نمیکنم. این خانم در اولین بارداری یک دختری بدنیا آورد که از لحاظ ذهنی بدون هیچ علت واضحی عقب افتادگی داشت و بررسی ها و درمانها نیز فایده ای نداشت. ایشان تا کنون که ۱۲ سال از تولد دخترش می گذرد باردار نشد وتوجیه شان این بود که اگر فرزند دوم سالم باشد به این بچه بیمار من ظلم خواهد شد واگر فرزند دوم هم بیمار باشد هم به خودش وهم به خانواده و هم به جامعه ظلم خوهد شد. و آیا این واقعاً ارزش دارد که انسان برای برای رسیدن به خواسته های خود و یا برای سرگرمی بخواهد تحت درمان هایی قرار بگیرد که شاید بدون عارضه های غیر قابل برگشت هم نباشد.

منبع :

http://www.rezaeemed.com

تعداد بازدید: 1019

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.