واکسن سرخجه معمولاً به صورت واکسن سرخک- اوریون- سرخجه استفاده می شود که ایمن ترین و موثرترین شکل هر واکسن است. پزشکان توصیه می کنند که کودکان در سنین 15-12 ماهگی و سپس سنین 6-4 سالگی (قبل از ورود به مدرسه) واکسن MMR را دریافت کنند. دریافت واکسن به خصوص برای دختران به منظور پیشگیری از ابتلا به سرخجه در دوران بارداری حائز اهمیت است.
معمولاً کودکان به مدت 8-6 ماه پس از تولد در برابر سرخجه ایمن هستند زیرا ایمنی از مادر به آنها منتقل می شود. اگر کودکی قبل از 12 ماهگی نیاز به حفاظت در برابر سرخجه داشته باشد (به عنوان مثال، برای برخی سفرهای خارجی)، می تواند واکسن را در 6 ماهگی دریافت کند. اما این کودکان باید در سنین توصیه شده توسط پزشکان نیز مجدداً واکسینه شوند.
آیا شما به واکسن MMR نیاز دارید
در برخی موارد شما به واکسن نیاز ندارید. این موارد عبارتند از:
• دریافت دو دوز واکسن MMR بعد از 12 ماهگی یا دریافت یک دوز واکسن MMR و سپس دریافت یک دوز واکسن سرخجه
• آزمایش خون نشان دهنده ایمنی شما در برابر سرخک، اوریون و سرخجه باشد.
• مردانی که قبل از سال 1957 متولد شده اند
• زنانی که قبل از سال 1957 متولد شده اند و قصد بارداری ندارند، واکسن سرخجه را دریافت کرده اید یا آزمایشات نشان دهنده ایمنی در برابر سرخجه است.
اگر شما شرایط فوق را ندارید باید واکسن دریافت کنید. سایر مواردی که شما نیاز به دریافت واکسن دارید عبارتند از:
• یک زن غیرباردار که در سن باروری قرار دارد
• حضور در مدرسه یا دانشگاه
• اشتغال در بیمارستان، مراکز درمانی، مرکز مراقبت از کودکان یا مدرسه
• برنامه ریزی به منظور سفر به خارج از کشور
در موارد ذیل واکسیناسیون توصیه نمی شود:
• زنان باردار یا زنانی که طی 4 هفته آینده تصمیم به باردار شدن دارند.
• افرادی که واکنش آلرژیک مرگبار نسبت به ژلاتین و آنتی بیوتیک نئومایسین دارند یا نسبت به دوز قبلی MMR واکنش آلرژیک نشان داده اند.
اگر به سرطان، اختلال خون یا سایر بیماری ها مبتلا هستید، یا دارویی استفاده می کنید که بر روی سیستم ایمنی شما تاثیر می گذارد، قبل از دریافت واکسن MMR با پزشک خود مشورت نمایید.
عوارض جانبی واکسن
اغلب افراد با دریافت واکسن هیچ عارضه ای را تجربه نمی کنند. تقریباً 15 درصد افراد طی 12-7 روز پس از واکسیناسیون تب و حدود 5 درصد افراد بثورات خفیف را تجربه خواهند کرد. برخی نوجوانان و زنان بزرگسال به طور موقت سفتی یا درد مفاصل را بعد از دریافت واکسن تجربه می کنند. کمتر از یک نفر در هر یک میلیون نفر ممکن است نسبت به واکسن واکنش آلرژیک شدید نشان دهد.
در سال های اخیر، به علت افزایش تعداد کودکان مبتلا به اوتیسم (علت این امر مشخص نیست)، نگرانی هایی در مورد احتمال ارتباط بین واکسن MMR و اوتیسم ایجاد شده است. با این حال، گزارشات زیادی از سوی آکادمی اطفال آمریکا، انستیتو پزشکی و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) اعلام کرده اند که هیچ ارتباط ثابت شده ای بین واکسن MMR و اوتیسم وجود ندارد. علاوه براین، هیچ مزیتی برای جدا کردن این واکسن ها از یکدیگر وجود ندارد. به گفته این سازمان ها اوتیسم اغلب بین سنین 30-18 ماهگی در کودکان نوپا تشخیص داده می شود که تقریباً در این سن کودکان برای اولین بار واکسن MMR را دریافت خواهند کرد. اما این همزمانی نباید با یک رابطه علت- معلولی اشتباه گرفته شود.