تحقیقات نشان داده است مصرف گردو بـه عـنوان بخشی از رژیم کم کلسترول به شرط اینکه کالری دریافتی افزایش پیدا نکند باعث کاهش خطر بیماری های قلبی- عروقی میشود. اگرچه گردو خود از منابع مهم چربی به حساب میآید، اما در عین حال کاهش دهنده عوامل موثر در بیماری های قلبی- عروقی می باشد. پیش از این نتایج پژوهش های مختلف نشان داده بود که مصرف گردو خطر ابتلا به سندروم متابولیک، مجموعه ای از نشانه های ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را کاهش میدهد. اخیراً محققان کشف کردند مصرف گردوی کامل و یا روغن آن با مکانیسمی غیر از کاهش کلسترول به کاهش بیماریهای قلبی کمک میکند.
در این مطالعه که در مجله Journal of Nutrition به چاپ رسیده است محققان درصدد کشف عملکرد گردو و روغن آن در بهبود بیماریهای قلبی برآمدند.
محققان بطور تصادفی 4 روش درمانی مختلف را که شامل مصرف 85 گرم گردوی کامل،6 گرم پوست گردو، 34 گرم پروتئین خوراکی بدون چربی و 51 گرم روغن گردو بود را روی 15 بیمار با کلسترول بالا بررسی کردند و واکنش های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی در شرکت کنندگان را قبل از درمان و 30 دقیقه، یک ساعت، دو ساعت، چهار ساعت و شش ساعت پس از تجویز بررسی کردند. محققان این فرآیند را برای هر یک از سه روش باقیمانده تکرار کردند.
این مطالعه نشان داد که روغن موجود در گردو می تواند عملکرد رگ های خونی را حتی بعد از غذا حفظ نماید که همین امر یکپارچگی رگ های خونی است که در افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی به خطر می افتد. همچنین روغن گردو
به حفظ عملکرد سلولهای اندوتلیال که نقش مهمی در سلامت قلب و عروق بازی میکنند کمک می کند. به گفته محققان، گردو حاوی اسید آلفا لینولنیک گاما توکوفرول و فیتوسترولها است که میتوان اثرات مثبت درمان روغن گردو را به آن نسبت داد. مفاهیم این یافته می تواند به معنای بهبود استراتژی های تغذیه ای برای مبارزه با بیماریهای قلبی باشد.
نکته عملی: برای تعیین مکانیسم های کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی با مصرف گردو به مطالعات بیشتری نیاز است ولی این مطالعه نشان می دهد که تغییرات ساده در رژیم غذایی، مانند ترکیب گردو و یا روغن آن در یک رژیم غذایی سالم ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
منبع:
J. Nutr. June 1, 2013 vol. 143 no. 6 788-794
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.