افراد زیادی از تیرگی دور چشم رنج می برند. تیرگی دور چشم اثر نامطلوبی بر ظاهر فرد دارد. اکثر خانمهایی که دارای تیرگی دور چشم هستند سعی دارند با پوشاننده های آرایشی، آن را از ظاهر خود محو کنند.
علل تیرگی دور چشم:
کبودی دور چشم در اکثر موارد ارثی است و معمولا افرادی که به دلیل مشکل سیاهی دور چشم مراجعه می کنند چنین مواردی را در خانواده خود نیز دارند بنابراین علت اصلی سیاهی دور چشم سرشتی است اما به غیر از وراثت دلایل دیگری نیز می تواند موجب بروز سیاهی دور چشم شود از جمله این عوامل آلرژی است. افرادی که سیاهی دور چشم آنها جنبه ارثی دارد ممکن است با عواملی مانند خشکی پوست، انواع اگزمای دور چشم، بعضی انواع کم خونی ها، خستگی، بی خوابی و استرس تشدید شود.
نقش تغذیه:
با توجه به ارثی بودن سیاهی دور چشم، نقش تغذیه در آن تاثیرگذار نیست ولی اگر فرد کمبود تغذیه ای و کمبود مواد غذایی داشته باشد که منجر به کم خونی شود، باعث تشدید سیاهی دور چشم می شود.
خستگی، کار زیاد، تنظیم نبودن ساعت خواب و تغذیه نامناسب از دلایل بروز یا تشدید تیرگی دور چشم می باشد. دلایل دیگری که می توان برای این عامل نام برد، خونرسانی نامناسب به ناحیه چشم، استرس و ناراحتیهای کلیوی می باشد. در افراد مبتلا به پرکاری تیروئید کمی تیرگی دور چشم را به عنوان علامت این بیماری می بینیم همچنین در افرادی که به دلیل بیماری در دوران نقاهت به سر می برند تیرگی دور چشم را می بینیم.
برخی از انواع کم خونی ها نیز موجب بروز تیرگی دور چشم در فرد مبتلا می شود و این مشکل در دوران عادت ماهیانه زنان تشدید می شود همچنین خستگی و بیخوابی نیز دلیلی برای تشدید تیرگی دور چشم است.
انواع تیرگی دور چشم:
تیرگی دور چشم به دو صورت است یک نوع آن به صورت رنگدانه در عمق پوست است و بیشتر در افرادی که تیرگی دور چشم آنها ارثی است و پوست سبزه ای دارند دیده می شود نوع دیگر ناشی از اختلال در گردش خون ناحیه دور چشم است در واقع احتقان و راکد بودن گردش خون دور چشم می تواند به تیرگی کمک کند به همین دلیل لیزردرمانی در افرادی که به دلیل رنگدانه ای دچار تیرگی هستند بهتر از کسانی که به دلیل احتقان دچار تیرگی هستند جواب می دهد.
درمان تیرگی دور چشم:
تیرگی دور چشم درمان قطعی ندارد و راه های درمانی موجود نیز تا حدودی کمی موجب بهبود این مشکل می شوند. از جمله راه های درمانی استفاده از کرم های گیاهی ضد سیاهی دور چشم است که در اکثر موارد حاوی کافئین است و موجب بهبود گردش خون دور چشم می شود و در افرادی که به دلیل راکد بودن گردش خون دور چشم دچار تیرگی شده اند تجویز می شود.
ویتامین D5، موثر در درمان تیرگی دور چشم:
یکی دیگر از مواد موثره که به تازگی در مقالات علمی از آن بعنوان درمانی برای تیرگی دور چشم نام برده می شود، ویتامین D5 است. نام علمی این ویتامین sitocalcifero (سیتوکالسیفرو) می باشد. این ویتامین محلول در چربی است. استعمال این ویتامین بصورت موضعی می تواند در بهبود تیرگی دور چشم موثر باشد. از آنجاییکه پوست اطراف چشم، ده برابر نازک تر از پوست دیگر مناطق بدن است، جذب مواد موثر از طریق پوست در این منطقه راحتتر است. ویتامین D5 از آنجاییکه محلول در چربی است، به راحتی از پوست جذب می شود و با نفوذ در لایه ایپدرم، به رفع تیرگی دور چشم کمک می کند. اشاره به این نکته الزامیست که D5 به تنهایی بعنوان یک درمان برای تیرگی دور چشم محسوب نمی شود بلکه در کنار مواد موثر دیگر، کمک به درمان تیرگی دور چشم می کند.
امروزه برخی از شرکتهای تولید کننده محصولات آرایشی و بهداشتی، از این ماده در کرمهای دور چشم استفاده می کنند. مصرف طولانی مدت این محصولات می تواند به بهبود تیرگی دور چشم کمک شایانی بکند.
راههای درمان دیگری مانند PRP نیز برای این کار انجام می شود که از نظر متخصصان پوست و مو تایید نشده است و اثر آن به اثبات نرسیده است.
منبع:
http://www.drroghani.ir
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.