چکاپ دندان کودک شما
رعایت نکات زیر کمک می کند کودکتان راحت تر و با آرامش بیشتری در جلسات درمان دندانپزشکی حاضر شود:
جهت اولین مراجعه به دندانپزشک منتظر ایجاد درد در دندانهای کودکتان نباشید.
بهتر است از زمان رویش اولین دندان های شیری، بصورت منظم هر شش ماه یکبار کودک خود را جهت معاینه نزد دندانپزشک ببرید. این مراجعات کمک میکند هم خودتان اطلاعات و مشاوره های مناسب در مورد چگونگی حفظ سلامت دندانهای کودکتان را دریافت کنید و هم کودکتان با محیط مطب و کارکنان آن آشنا شده و قبل از ایجاد پوسیدگی، درد و آبسه در دندانهایش، چند تجربه خوشایند از دندانپزشکی بدست آورد. در این صورت، کودک برای جلسات درمانی احتمالی در آینده خیلی راحت تر مراجعه خواهد کرد.
پاسخ سوالات و نگرانی های کودک راجع به دندانپزشکی را به دندانپزشک موکول کنید.
اگر کودک شما قبل از مراجعه به دندانپزشکی سوالات و نگرانی هایی هایش را با شما مطرح می کند، به وی دروغ نگویید و بادادن جواب هایی که خودتان هم از آنها اطمینان ندارید، او را دچار تشویش بیشتر نکنید. بهتر است پاسخ دادن به سوالات او را به دندانپزشک موکول کنید. دندانپزشک کودکان بخوبی می داند چگونه با بکاربردن کلماتی مناسب و درسطح درک کودک به این سوالات پاسخ دهد و نگرانی های کودک را برطرف کند.
هیچگاه کودک را به عنوان تنبیه و یا با تهدید به دندانپزشکی نیاورید.
قبل از رفتن به دندانپزشکی به کودک قول جایزه یا هرچیز خوب دیگری ندهید.
این نوع قول های قبلی معمولا باعث شکل گرفتن این ذهنیت در کودک می شود که قرار است او را جای بدی ببریم، چراکه کودک میداند برای رفتن به یک جای خوب مثل پارک جایزه داده نمی شود. اگر درنظر دارید به کودک جایزه بدهید بهتر است این اقدام در صورت همکاری قابل قبول او جهت انجام درمان، بعد ازپایان کار و بدون اطلاع قبلی صورت گیرد.
به هیچ عنوان درحضور کودک راجع به خاطرات و تجربیات بد خود از دندانپزشکی صحبت نکنید.
برعکس بهتر است با دادن پیام های مثبت راجع به دندانپزشکی، کودک را به لحاظ روانی آماده رفتن به نزد دندانپزشک کنید.
بهتر است قبل از رفتن به دندانپزشکی، کودک استراحت کرده و سرحال باشد.
خستگی و بی حوصلگی کودک، معمولا منجر به عدم همکاری کودک با دندانپزشک یا به خواب رفتن او روی صندلی دندانپزشکی می شود و انجام یک درمان خوب و باکیفیت توسط دندانپزشک را دشوار می کند.
ازبکاربردن کلماتی چون “آمپول”، “سوزن”، “مته” و “خون” که در کودک ترس و اضطراب ایجاد می کند، خودداری کنید.
قبل از آشناشدن کودک با محیط پراسترس دندانپزشکی، برای شروع درمان کودکتان عجله نکنید.
مطب دندانپزشکی از دید کودک، یک جای ناآشنا با صداها و بوهای عجیب وغریب و دارای وسایل تیز و همچنین آدم هایی غریبه با لباس هایی سفید بلند است که مشغول انجام کارهای سخت و پیچیده پزشکی هستند. تمام اینها می تواند برای کودک دلهره آور باشد. جهت ایجاد آمادگی ذهنی و روانی در کودک جهت انجام درمان، لازم است کودک بتدریج و باملایمت با دندانپزشکی آشنا شود. به همین خاطر بهتر است بعد از معاینه اولیه، درمان کودک با کارهای ساده ای چون برساژ/ فلورایدتراپی (تمیزکردن دندانهای کودک با مسواک برقی و زدن ژل فلوراید برروی دندانها) و فیشورسیلانت (شیارپوش) شروع شود و وقتی اعتماد کودک جلب شد و یادگرفت در محیط دندانپزشکی چگونه باید رفتار کند، کارهای پیچیده تری چون درمان پالپ(عصب کشی) و روکش دندانها انجام شود. شروع کار با یک درمان سخت و پراسترس مثل کشیدن دندان، معمولا منجر به ایجاد ترس شدید کودک از دندانپزشکی می شود که ممکن است اثرات منفی آن تا بزرگسالی ادامه پیدا کند.
نگران انجام تزریق بی حسی دندان کودکتان نباشید. حین تزریق با کودک صحبت نکنید و کاملا طبیعی رفتار کنید.
هرچند تزریق بی حسی، شایع ترین عامل ترس کودک از دندانپزشکی است، دندانپزشک و کارکنان دندانپزشکی از روش های کاهش ناراحتی و درد کودک حین تزریق آگاهی دارند و دراین زمینه آموزش کافی دیده اند. انجام برخی تکنیک ها از جمله کاربرد ژل های بیحس کننده مخاط قبل از ورود سوزن، تعریف کردن یک داستان خیالی حین تزریق و پرت کردن حواس کودک از این طریق، انجام تزریق دروضعیتی که سرنگ در دید کودک نیست وایجاد برخی حرکات مالشی در ناحیه تزریق توسط دندانپزشک کمک می کند دندان کودک براحتی و حتی بدون اینکه خود او متوجه شود، بی حس شود.
منبع:
http://baharoff.ir
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.