راهکارهای دکتر فریدا فرامرزی برای داشتن توازن در مصرف چربی برای کودکان
اخبار پزشکی و سلامت-دکتر فریدا فرامرزی، پزشک متخصص بیماریهای کودکان و نوزادان : تغذیه کودکان از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که نحوه تغذیه کودک از دوران نوزادی بر روند رشد او تاثیرگذار خواهد بود. از این رو راهکارهایی برای مصرف چربی به مقدار کافی برای کودکان ارائه کردهایم.
راهکارهای دکتر فریدا فرامرزی برای داشتن توازن در مصرف چربی برای کودکان
دکتر فریدا فرامرزی، پزشک متخصص بیماریهای کودکان و نوزادان :
تغذیه کودکان از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که نحوه تغذیه کودک از دوران نوزادی بر روند رشد او تاثیرگذار خواهد بود. از این رو راهکارهایی برای مصرف چربی به مقدار کافی برای کودکان ارائه کردهایم.
1- شیر مادر تمامی اسیدهای چرب ضروری را به مقدار مناسب برای نوزادان فراهم میسازد. در صورتی که کودک شما از شیر خشک استفاده میکند، جهت اطمینان از وجود مقدار مناسب از اسیدهای چرب ضروری در محصول مورد استفاده با پزشک خود مشورت نمایید. استفاده از شیر برنج یا سویا برای نوزادان توصیه نمیشود.
2- زمانی که کودک شما خوردن غذاهای جامد را آغاز میکند، به او غذاهایی را بدهید که دارای چربی کامل هستند. لبنیات کمچربی نمیتوانند ویتامینها مورد نیاز و انرژی کافی برای کودکان زیر 2 سال را فراهم سازند. شیر بدون چربی فقط برای کودکانی مناسب است که بالای 5 سال دارند.
3- در صورتی که کودک شما به مقدار کافی از غذاهای مختلف انرژی دریافت میکند، پس از 2 سالگی به او مقداری شیر و محصولات لبنی کمچربی بدهید.
4- به کودکان نوپا و پیشدبستانی غذاهای کمچرب بدهید. از غذاهای متنوع استفاده نموده و چربیهای مختلف را در رژیم غذایی کودک خود بگنجانید. عادات غذایی در این سن شکل میگیرند.
5- شیر مادر و شیر خشک حاوی امگا-3 هستند. وقتی کودکان دیگر از شیر مادر یا شیر خشک استفاده نمیکنند، برای اطمینان از دریافت مقدار کافی امگا-3 به آنها غذاهایی مانند تن ماهی و روغنهای گیاهی بدهید.
6- رژیم غذایی خانواده را بازبینی نمایید. چه مقدار غذای حاوی چربیهای مفید میل میکنید؟ مقدار چربی مضری که مصرف میکنید چقدر است؟ چربی اشباع شده نباید بیش از 10 درصد مواد غذایی روزانه شما را تشکیل دهد.
7- به برچسب مواد غذایی توجه کنید. این کار به شما کمک میکند تا مقدار چربی اشباع شدهی مصرفی خود را کنترل نمایید.
8- مواد غذایی دارای چربی مضر را از رژیم غذایی خود حذف نمایید.
9- با انتخاب غذاهای سالم الگوی مناسبی برای کودکان خود باشید. مواد غذایی حاوی چربی خوب مانند روغن زیتون، تن ماهی، آجیل و آووکادو را انتخاب نموده و مصرف غذاهای فرآوری شده را محدود سازید.
10- در تهیه غذاها خلاقیت به خرج دهید و سعی کنید عادت استفاده از غذاهای سالم را در خانواده خود ترویج دهید.
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.