پیوند استخوان، ممکن است در هر نقطه از بدن انجام شده، و طی اعمال جراحی توسط متخصص ارتوپدی، یک استخوان سالم را به نوع آاسیب دیده آن پیوند زنند. متخصص ارتوپدی می تواند از استخوان های لگن، پا، و دنده جهت پیوند استخوان استفاده کند.
هنگامی که استخوان شکسته می شود، مراحل درمان شروع شده و در حالتی که این شکستگی عمیق نباشد، سلول ها می توانند آن را ترمیم کنند، اگرچه نتایج حاصل از این شکستگی ممکن است آسیب زیادی به استخوان بزند، در این شرایط استخوان شکسته شده بدون پیوند درمان نمی شود.
در صورت استفاده از مواد مصنوعی، روش درمان دیگر از نوع سنتی آن نبوده، و از شروع تا پایان مراحل پیوند ملزم به استراحت مطلق و عدم تحرک هستند.
دلایل نیاز به پیوند استخوان کدامند
ممکن است افراد به دلایل بهبود عملکرد استخوان ها و بسیاری دلایل دیگر نیازمند پیوند استخوان باشند، که در اینجا به مهم ترین این عوامل اشاره می کنیم:
- شکستگی جزئی، که بهبود آن بدون پیوند استخوان امکان پذیر نباشد.
- شکستگی که در گذشته با پیوند استخوان بهبود نیافته و در حال حاضر نیز باعث آزار بیمار است.
- بیماری های مربوط به استخوان و سرطان
- ایمپلنت های دندانی ( که نیازمند اعمال جراحی و جایگزینی دندان از دست رفته هستند.)
خطرات پیوند استخوان کدامند
به طور کلی جراحی پیوند استخوان توسط متخصص ارتوپدی، از ایمنی بالایی برخوردار است، اما مانند دیگر اعمال جراحی خطرات خاص خود را دارد.
- عفونت
- خونریزی
- لخته شدن خون
- آسیب های مغز و اعصاب
- عفونت استخوان های تازه ( بسیار نادر است.)
- درد
- تورم
- پس زدن استخوان پیوند زده شده
ممکن است بیمار پس از پیوند استخوان نیز به بهبودی کامل نرسد، که دلایل این امر بسته به نوع پیوند، نوع بافت، سن، شرایط بیمار، اعتیاد به مواد دخانی و دیابت متفاوت است.
چطور برای جراحی پیوند استخوان آماده شویم
قبل از عمل پیوند استخوان متخصص ارتوپدی با آزمایش های مختلف، بررسی موروثی بودن این موضوع، و تجویز داروهای خاص شما را برای عمل پیوند استخوان آماده می کند.
پس از انجام اقدامات اولیه، و به منظور جلوگیری از هرگونه عوارض دیگر، بیمار باید سریعا تحت عمل پیوند استخوان قرار گیرد.
مراقبت های بعد از عمل پیوند استخوان کدامند
زمان بهبود عمل پیوند استخوان بسته به زخم، اندازه استخوان پیوند زده شده، و ظرفیت بیمار متفاوت است. اما زمان میانگین بین 2 هفته تا 3 ماه به طول می انجامد. بهبود پیوند مستقیم استخوان ممکن است از سه ماه نیز بیشتر شود.
ممکن است بیماران تا 6 ماه از انجام فعالیت های ورزشی سنگین منع شده، و در اولین هفته های پیوند استخوان ملزم به استفاده غذاهای سبک و رژیم غذایی خاص باشند.
اعتیاد به هر نوع مواد دخانی، خصوصا سیگار باید در دوره درمان متوقف شود، زیرا این کار باعث پس زدن عمل پیوند استخوان خواهد شد.
منبع:
http://www.drgharanizadeh.com
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.