پلیسه معده
پلیسه معده

پلیسه معده

پلیسه معده
پلیسه معده روشی نوین در درمان بیماران مبتلا به چاقی است. این روش که در سالهای اخیر فراوانی بیشتری پیدا نموده است، با ایده اجتناب از روش های پر هزینه  و پر خطر در درمان جراحی بیماری چاقی و روی آوردن به کارهای محافظه کارانه تر، برای اولین بار توسط جراحان ایرانی به دنیامعرفی گردید و پس از آن به عنوان یکی از محبوبترین روش های جراحی چاقی با عوارض بسیار کم، مورد استقبال بیماران و جراحان قرار گرفت.


پلیسه معده برای چه بیمارانی مناسب است
این روش در بیمارانی که حدود ۳۰-۳۵ کیلوگرم اضافه وزن دارند، روش مناسبی می باشد.این بیماران ضریب چربی یا همان BMIبین ۳۵ تا ۴۰ دارند. و بخصوص برای بیماران شهرستانی که امکان مراجعه برای ویزیتهای دوره ای رابه تهران ندارند توصیه میشود.از آنجایی که جمعیت افرادی که اضافه وزنشان ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم است بیشتر از سایر بیماران چاق میباشد, طرفداران این روش بیشتر بچشم میخورند ولی برخلاف رغبت زیاد بیماران به این عمل,همکاران جراح کمتر تمایل به انجام این عمل دارند و دلیل آن سختی عمل برای جراح است و امیدوارم همکاران جوان ما با تحمل سختی, آسایش وراحتی بیشتر را به بیمارانشان هدیه کنن.


نحوه انجام
این عمل به روش لاپاروسکوپی و با بیهوشی عمومی انجام می گیرد. در این روش طول معده را به صورت دامن روی هم پلیسه می زنیم تا فضای داخل معده تنگ گردد. از این رو بیمار به دلیل کوچک شدن فضای معده قادر به خوردن حجم زیاد غذا نخواهد بود.ودر این روش هیچ قسمت از معده برداشته نشده وحذف نمیگردد,لذا میتوان به هر دلیلی که نخواهیم معده را به حالت اول برگردانیم.


 عوارض
از آنجا که در این روش هیچ قسمتی از معده بریده نمی شود، احتمال بروز عوارضی چون نشت داخل شکمی و یا خونریزی بسیار اندک است.ودرصورتی که عارضه ای رخ دهد,با بازکردن پلیسه مشکل ایجاد شده برطرف خواهد شد.
پلیسه معده یک روش دائمی بوده و میتواند برای همیشه در بدن باقی بماند.
در ۱۵-۱۰ درصد موارد پس از ۵ سال و به دنبال پرخوری زیاد، معده می تواند تا حدودی متسع شده و پلیسه ها از یکدیگر فاصله بگیرند. در صورتی که بیمار مجددا سیر افزایش وزن را تجربه نماید، امکان عمل و پلیسه مجدد، به منظور کاهش حجم معده وجود دارد.
در این اواخر روشی را ابداع کردیم که همزمان میتوان روده باریک راهم کوتاه میکنیم تا بیمار بیشتر  لاغر شود و ماندگاری عمل پلیسه بیشتر شود. روده ای که کوتاه میشود از قسمتی که مواد مهم را جذب میکند نیست و از قسمتهایی است که چربیها بیشتر جذب میگردد و نام این عمل را پلیسه با بای پس روده باریک گذاشتیم ولی باید یادآور بشم که این عمل با عمل بای پس روده باریک که اختلال جذب شدید ایجاد میکند متفاوت است.


مزایا
این روش قابل برگشت بوده و بعد از گذشت زمان، در صورت بروزهرگونه مشکلی میتوان معده را به شکل اول برگرداند.
این روش برای خانمهایی که در آینده تصمیم به بارداری دارند روش مناسبی است. همچنین این روش تکنیک مناسبی برای بیمارانی که تمایل کمتری به مراجعات مکرر دارند می باشد.
 با لاپارسکوپی انجام میشود وبه دلیل عدم برش جراحی، بیمار درد کمتری تحمل می نماید.
 تغییری در آناتومی معده ایجاد نمیشود و عوارض اعمال جراحی بزرگ را ندارد.
به دلیل ایجاد محدودیت حجم و عدم ایجاد اختلال جذب، بیمار پس از عمل نیاز کمتری به داروها و مکمل های غذایی دارد.
هزینه آن از روشهای مشابه کمتر است
مدت بستری معمولا یک شب است.
برگشت به کار هم سریعتر میباشد و معمولا بعد از یکهفته میتوان مشغول بکار شد


رژیم غذایی بیمار بعد از عمل
رژیم غذایی بیمار بعد از عمل رژیم غذایی معمول و تنها در حجم اندک خواهد بود. تغییر عادات غذایی زیر می تواند به کاهش وزن سریعتر بیمار و  تثبیت وزن او کمک نماید:
 به آرامی غذا بخورید.و از قاشق کوچک استفاده کنین
غذا را به خوبی بجوید تا غذا در دهان شما به خوبی خرد شود.
 از خوردن نوشابه های گازدار، شیرینیجات و تنقلات پر کالری  و الکل به شدت پرهیز نمایید
در دوهفته اول بعد از عمل بایستی از مایعات و در دو هفته دوم بعد از عمل غذاهای معمولی ولی میکس شده مصرف کنین و بعد از یکماه وضعیت طبیعی خواهد شد و از غذایی که سایر افراد خانواده مصرف میکنند  شما نیزمیل کنید
همراه با غذا از مایعات مصرف نکنید و به فاصله نیم ساعت قبل از غذا خوردن مایعات میل کنین.

منبع:

http://drhamedghodsi.com

تعداد بازدید: 1214

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.