مصرف مکمل های غذایی در دوران بارداری
مصرف مکمل های غذایی در دوران بارداری

مصرف مکمل های غذایی در دوران بارداری

مصرف مکمل های غذایی در دوران بارداری

نیاز به تامین کالری
تغذیه مناسب در قبل و در حین بارداری در سلامت اکثر مادران و نوزادان موثر می باشد.با تغذیه مناسب یک ارتباط خطی مثبت میان افزایش وزن مادر و وزن نوزاد وجود خواهد داشت.
برای برآوردن نیازهای کلی در طی بادراری،یک زن معمولی باید روزانه 300 کیلو کالری اضافه بر نیازهای پایه خود مصرف کند.کالری مورد نیاز افراد غیر حامله روزانه 2200 کیلو کالری و در افراد حامله 2500 کیلو کالری می باشد، در واقع کالری مورد نیاز در این دوران 14درصد بالا می رود. هرگاه میزان دریافت کالری ناکافی باشد، پروتئین به جای ایفای نقش خود در رشد و نمو جنین، شروع به تجزیه شدن و سوخت و ساز می کند.
در دوران بارداری نیاز بدن به برخی ازعناصر غذایی، 30 تا 100در صد افزایش می یابد.بنابراین مواد غذایی مصرفی باید سرشار از مواد مغذی باشد و کالری بالا به تنهایی کافی نیست. در جدولی که در ادامه مطلب می بینیم، میزان نیاز جیره غذایی توصیه شده برای زنان در سنین باروری و برای زنان حامله مقایسه شده است.
بانوان بارداری که رژیم غذایی متعادلی دارند و میزان کالری کافی برای افزایش وزن مناسب را دریافت می کنند، نیاز به مصرف مکمل مولتی ویتامین ندارند، به استثنای آهن.
ولی مصرف اسید فولیک به میزان 400 میکروگرم از یک ماه قبل از بارداری تا پایان 3 ماهه اول بارداری ضروری است و از نقایص لوله عصبی جلوگیری می کند.

دربارداری های همراه با استفراغ طولانی مدت یا چند قلویی، نیاز به اسید فولیک بیشتر می شود. در صورت سابقه ابتلا به نقایص لوله عصبی یا مصرف داروهای ضدتشنج، باید روزانه 4 میلی گرم اسید فولیک (10 برابر نیاز روزانه روتین در خانم های باردار) از یکماه قبل از حاملگی تا پایان 3 ماهه اول حاملگی به رژیم غذایی مادر افزوده شود که می تواند خطر 2 درصدی عود را تا بیش از 70درصد کاهش دهد، همچنین مصرف ویتامین های گروه B به خصوص B12 نیز توصیه می شود. میزان نیاز آهن روزانه 30-27 میلی گرم می باشد، ولی در زنان با جثه بزرگ یا جنین های دو قلو، میزان مصرف آهن 100-60 میلی گرم در روز می باشد. تجویز آهن در 3 ماهه اول بارداری ضروری نیست.
در دوران بارداری نیاز روزانه کلسیم 1200 میلی گرم می باشد،هر لیوان شیر در حدود 300 میلی گرم کلسیم و هر 2یا3 لیوان ماست حدود 300 میلی گرم کلسیم دارد. سبزیجات برگدار تیره مثل اسفناج منابع غنی کلسیم می باشند،یک عدد پرتقال متوسط حدود 52 میلی گرم کلسیم دارد.
در زنان حامله هیچگونه اثر مفیدی برای مکمل های ویتامین B6 نشان داده نشده است. در زنانی که مبتلا به سوء مصرف مواد، نوجوانان و حاملگی های چند قلویی تجویز 2 میلی گرم B6 به صورت روزانه توصیه می شود.
کمبود روی در انسان می تواند سبب آسیب به جنین شود، منابع غذایی مانند ذرت بو داده، دانه کنجد، گوشت پخته شده گاو، سبوس نان، مغز گردو،نخود پخته، حبوبات و مغز بادام زمینی حاوی مقادیر مختلفی ازروی می باشند.
ویتامین A مورد نیاز بدن معمولا با مصرف غذای سالم وکافی تامین می شود و تجویز روتین مکمل ویتامین A در دوران حاملگی ضروری نمی باشد.
ویتامین B12 فقط در غذاهای دارای منشا حیوانی وجود دارد. درنوزادان بدنیا آمده از مادرانی که گیاه خواران مطلق هستند، ممکن است میزان ذخایر ویتامین B12 در سطح پایین تری قرار داشته باشد.گیاهخوارانی که شیر و تخم مرغ مصرف می کنند کمبود تغذیه ای خاصی به استثنای آهن و روی ندارند.

در ارتباط با نحوه دریافت کالری توجه به این نکات ضروری است:
بهتر است بیشتر کالری بدن با مصرف نان، غله، برنج، سیب زمینی، سبزیجات، میوه، گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، تخم مرغ و مواد غذایی سرشار از کلسیم تامین شود و درصد کمی از کالری روزانه (حداکثر 15درصد کالری) از چربی ها، روغن ها و شیرینی ها تامین شود.
کیفیت چربی هایی که مصرف می شوند مهم می باشد، مارگارین هایی که از چربی های هیدروژنه (چربی گوشت و روغن هایی که با سرما فشرده نشده اند) ساخته می شوند، مفید نیستند.سالم ترین چربی ها، روغن زیتون تازه، روغن آفتابگردان و روغن کنجد است.
برخی چربی ها برای سلامت انسان ضروری اند و به آنها چربی های ضروری می گویند.این نوع از چربی ها برای برطرف کردن خشکی پوست، سستی مو، خارش پوست، ناخن های شکننده و ترک های بارداری مفید هستند. این چربی ها به طور فراوان در میوه های مغزدار تازه (گردو، فندق، بادام) و ماهی های چرب و روغن های فشرده شده با سرما و روغن کتان موجود می باشد.

منبع:

http://www.niniplus.com

تعداد بازدید: 1164

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.