عمل های لاپروسکمی
عمل های لاپروسکمی

عمل های لاپروسکمی

  عمل های لاپروسکمی  

لاپاراسکوپی نفرکتومی (برداشتن کلیه ها):
در این روش بدون شکاف بزرگ، درد پهلو و برداشتن دنده ها که خود باعث افزایش درد پهلو و گهگاهی فتق محل عمل می شود، کلیه را از شکاف باریک و کوچک خارج می کنیم. به علت شکاف کوچک محل عمل پس از عمل جراحی بیمار درد کمتری نسبت به عمل جراحی باز داشته و سریعتر از بیمارستان مرخص گردیده و به کار خود بر می گردد. بخیه های محل عمل 3-5 روز بعد خارج می شود و به بیمار توصیه می شود در صورت داشتن هر گونه مشکلی با محل جراحی تیم پزشکی در ارتباط باشد. همچنین لازم به ذکر است که کلیه های سرطانی در مراحل شورع و پائین سرطان با روش لاپاراسکوپی کاملاً قابل درمان بوده و در بسیاری از مواقع فقط قسمت سرطانی برداشته می شود و نیاز به برداشتن کل کلیه ها نیست.
در کلیه های خاموش که باعث فشار خون و عفونت های ادراری می گردند با این روش بدون شکاف بزرگ خارج می شوند.
لاپاراسکوپیک پیلوپلاستی:
تنگی محل حالب به لگنچه (UPJ) که اغلب مادرزادی بوده و در جنس مذکر و در طرف چپ اتفاق می افتد جزء بیماریهای بسیار شایع در ارولوژی می باشد که حتی در سونوگرافی دوران جنینی قابل کشف می باشد.
بسته به شدت تنگی و یک طرفه یا دوطرفه بودن آن و همچنین زمان تشخیص به علت انسداد مادرزادی موجود فعالیت کلیه به درجاتی تحت تأثیر قرار گرفته و خراب می شوند. علامتهای UPJ یا تنگی محل انسداد حالب به لگنچه ممکن است با درد پهلو، عفونت های ادراری، وجود خون در ادرار یا به صورت اتفاقی کشف می شوند و با توجه به اهمیت فوق به والدین توصیه می گردد در سنین پائین حتماً حداقل یکبار سونوگرافی از بچه ها را انجام دهند.
هر چه شدت انسداد بیشتر و زمان تشخیص دیرتر باشد آسیب به کلیه ها بیشتر و غیر قابل برگشت خواهد بود.
برای بررسی بیشتر UPJO و تصمیم به عمل جراحی یا پیگیری آن از سونوگرافی، IVP و DTPA اسکن استفاده می شود.
روشهای مختلفی برای درمان UPJO وجود دارد که از آن جمله به عمل جراحی باز، اندوپیلوتومی از بالا و پائین و گشاد کردن با بالون می توان اشاره کرد.
در حال حاضر 2 روش عمل جراحی باز و لاپاراسکوپی بالاترین درصد موفقیت را دارد. حسن عمل لاپاراسکوپی جلوگیری از برش بزرگ روی پهلوها، درد کمتر و بهبودی سریع تر می باشد. تمام تکنیکهای عمل جراحی باز برای UPJO به روش لاپاراسکوپی قابل انجام می باشد.
در روش لاپاراسکوپی محل تنگی حالب به لگنچه قطع شده و برداشته می شود و قسمت گشاد حالب به لگنچه پیوند داده شده و با نخ ظریف ویکریل 4صفر دوخته می شود و یک عدد سوند دابل جی در حالب و کلیه ها قرار داده شده و 4 هفته بعد به صورت سرپایی خارج می شود.
درصد موفقیت عمل لاپاسکوپیک پیلوپلاستی بسته به طول تنگی و سابقه جراح فرق می کند در مراکز جراحی مجهز تر و جراحان با سابقه عملهای زیاد لاپاراسکوپی درصد موفقیت بالای 90درصد باشد.
لاپاراسکوپی واریکوسل:
واریکوسل چیست؟ به گشاد شدگی غیر طبیعی شبکه وریدهای بیضه واریکوسل گفته می شود.
واریکوسل در 15% مردان بالغ و در سن باروری دیده می شود. در 35 درصد مردان با ناباروری اولیه و 80درصد مردان با ناباروری ثانویه واریکوسل در معاینه پیدا می شود.
علت ایجاد واریکوسل چیست؟ علت واقعی آن نامشخص است. ولی نارسا بودن دریچه های لانه کبوتری و اثر فشاری روی وریدهای بیضه را از علل ایجاد واریکوسل ذکر می کنند.
علامت وجود واریکوسل چیست؟
واریکوسل در بیضه چپ شایع است و ممکن است بی علامت یا درد بیضه با فعالیتهای سنگین، سرپا بودن طولانی و ورم بیضه خود را نشان دهد. روش تشخیص واریکوسل چیست؟
اغلب در معاینه بالینی توسط پزشک به صورت شبکه وریدی گشاد و درهم که با گرفتن و فشار دادن شدت گشاد شده و بیشتر می شود. امروزه استفاده از سونوگرافی رنگی یا کالر داپلر در تأیید بیماری واریکوسل اغلب استفاده می شود.
اثرات مضر واریکوسل روی اسپرمها یا نطفه که باعث ناباروری می شود چیست؟
عدم گردش خون صحیح در بیضه ها باعث اختلالاتی در تولید نطفه می گردد که عبارتند از:

1- کاهش تعداد اسپرمها

2- افزایش شکل غیرطبیعی اسپرم

3- کاهش حرکت تعداد اسپرمها که مهمترین یافته در واریکوسل می باشد.

4- در موارد شدید از بین رفتن کلی اسپرمها یا آزوسپرمی لازم به یادآوری سات که واریکوسل سایع ترین علت ناباروری قابل برگشت در مردان می باشد.


روشهای درمانی واریکوسل کدامند؟
هیچ درمان دارویی برای واریکوسل وجود ندارد.
تکنیک عملهای جراحی عبارتند از - عمل جراحی باز 2- لاپاراسکوپی
عمل جراحی باز با برش در محل عبور وریدها با دید مستقیم و یا با استفاده از میکروسکوپ انجام می شود.
در عمل جراحی به روش لاپاراسکوپی سه سوراخ نیم سانتی در ناف و کناره های شکم جهت عبور لوله تروکار و دوربین و وسایلهای جراحی داده می شود و وریدهای واریس با بزرگنمایی چندین برابر در تلویزیونها مشخص و قطع میشوند که درصد موفقیت به اندازه عمل جراحی باز ولی درد آن کمتر از عمل جراحی باز است و بیمار به صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری در شب بیمارستان را ترک می کند.
آیا واریکوسل باعمل جراحی 100% باهث بهبودی ناباروری می شود؟ عمل جراحی واریکوسل فقط در 50-60% موارد باعث بهبودی کیفیت اسپرم می شود. که بارزترین تغییرات پس از عمل در حرکت اسپرم ایجاد می شود که باعث تقویت حرکت اسپرم می گردد.
عوارض عمل جراحی واریکوسل چیست؟
عوارض پس از عمل نادر و شایع ترین عارضه هیدروسل یا جمع شدن آب در کیسه بیضه است که در صورت رشد پیش رونده آن باید با برش جراحی ترمیم گردد. در موارد نادر آسیب به شریانهای بیضه و واز ممکن است اتفاق بیفتد.

منبع:

http://drjavidsamadi.ir

تعداد بازدید: 1069

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.