روکش دندانی
در این قسمت به انواع روکش دندانی و مزیت های آنها پرداخته ایم.
در دندانی که مقدار قابل توجهی از آن به دلیل پوسیدگی از بین رفته و یا دندانپزشک هنگام برداشتن پوسیدگی نیاز به برداشتن آن شده است، یا دندان هایی که دیواره آنها شکسته است و یا به دلیل عصبکشی یا نازک شدن جداره احتمال شکستن آن می رود یا هر مورد دیگری که دندانپزشک تشخیص میدهد می شود با روکش دندانی آن را بازسازی نمود.
پست و کران
یکی از روشهای روکش دندانی پست وکران است،وقتی دندان یا دندانهائی تحت درمان اندو (روت کانال تراپی) قرار می گیرند، معمولاً برای بازسازی نیاز به پست و روکش دارند. انواع پستها وجود دارد که بسته به مقدار باقیمانده نسج دندان نوع آن انتخاب می شود. شایعترین روش ساخت پست قالبگیری از داخل کانال دندان و تهیه یک مدل می باشد که پس از ریخته شدن در داخل دندان سمان شده و سپس از این مجموعه قالبگیری می شود. طول عمر دندانهای اندو شده که نسج دندانی کافی ندارند با این روش افزایش می یابد. این پستها می توانند با انواع آلیاژهای قیمتی، نیمه قیمتی و غیرقیمتی ریخته شوند.
بریج
امروزه با کاربرد وسیع ایمپلنتهای دندانی طرح درمان بریج کمتر استفاده می شود. این طرح شامل تراش دندانهای پایه دو طرف ناحیه بی دندانی و قرار دادن یک روکش 3 یا 4 واحدی به صورت بریج می باشد. امروزه کاربرد این درمان در دندانهائی که اندو شده اند و پایه بریج هستند بیشتر کاربرد دارد.
کرانهای تمام سرامیک
امروزه با افزایش تمایل به زیباتر بودن دندانها، تقاضا برای روکشهای تمام سرامیک بویژه در نواحی قدامی بیشتر شده است. با پیشرفت علم و تکنولوژِی انواع روکشهای تمام سرامیک با درجه استحکام و زیبائی متفاوت در دسترس است که هر کدام موارد تجویز مربوط به خود را دارا می باشند. این روکش دندانی از نظر قیمت گرانتر از روکشهای PFM معمولی هستند و هزینه لابراتواری بالاتری را نیز دارند.
لامینیت پرسلنی
به پوشش های سرامیکی پوسته ای که به منظور اصلاح فرم، تماسهای طرفی و رنگ استفاده می شود لامینیت پرسنلی گفته می شود. این درمان در دو جلسه تحویل می شود و بسیار زیبا است. بیمار در حفظ و نگهداری لامینیت باید کوشا باشد. شکستن تخمه و هرگونه ضربه (مثل ضربه قاشق) سبب ترک در آن می شود.
مریلند بریج
این درمان روکش دندانی بیشتر به عنوان درمان موقت در دوره درمانی ایمپلنتهای دندانی به کار می رود. بیشترین کاربرد آن در جایگزینی دندانهای قدامی فک پائین و دندان لترال فک بالا می باشد.
منبع:
http://drsadeghpour.com
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.