درمان ارتودنسی
درمان ارتودنسی

درمان ارتودنسی

ارتودنسی

ارتودنسی درمان روابط نامناسب فکی و جفت شدن غلط دندانها و ردیف کردن دندانهای نامنظم می باشد. تشخیص و پیشگیری و درمان توسط دندانپزشکان عمومی و در موارد پیچیده تر توسط متخصصین ارتودنسی انجام می گردد. درمان ارتودنسی به دو صورت ثابت و متحرک است. ارتودنسی ثابت درمقایسه با ارتودنسی متحرک در ناهنجاریهای پیچیده تر انجام می شود. این درمان با چسباندن سیم و براکتهای ارتودنسی به دندانها انجام شده و در دهان ثابت است. مدت درمان بطور تقریبی از 6 ماه تا 3 سال می باشد.

 

مراقبت های پس از درمان
همکاری و مراجعات منظم بیمار به مطب جهت فعال کردن سیم و فنرهای ارتودنسی الزامی است.
پس از چسباندن سیمهای ثابت در دهان، چند روز اول صحبت کردن و غذا خوردن دچار مشکل می شود اما به مرور زمان به آن عادت خواهید کرد.
پس از نصب براکت تا چند روز از غذاهای نرم استفاده کنید.
در روزهای اول از خوردن مواد غذایی رنگی مانند سس، سبزی نوشابه، چای، قهوه و...خوداری کنید.
از جویدن آدامس وخوردن غذاهای سفت و چسبنده مانند ته دیگ و آدامس برای جلوگیری از شکستن و کج شدن سیمهای ارتودنسی شدیداً اجتناب کنید.
از شکستن تنقلات مثل تخمه و بادام... خودداری کنید.
جهت جلوگیری از گیر غذایی و پوسیدگی دندانها می بایست براکتها و سیمهای ثابت ارتودنسی توسط مسواکهای مخصوص و برسهای بین دندانی تمیز گردد تا از بو گرفتن و تغییر رنگ دندانها جلوگیری شود.
هنگام فعالیتهای شدید و ورزشهای سنگین که ممکن است با ضربه به سر و صورت همراه باشد و یا هنگام شنا مراقب سیمهای ارتودنسی باشید و در صورت امکان از محافظ استفاده کنید.
در صورت افتادن براکتها یا شل شدن آنها، سریعاً به مطب مراجعه نمائید.
روز اول دوش آب گرم نگیرید.

منبع:

http://drfarhangi-dds.com

تعداد بازدید: 735

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.