توضیحات دکتر نیک زاد درباره ایمپلنت
توضیحات دکتر نیک زاد درباره ایمپلنت

توضیحات دکتر نیک زاد درباره ایمپلنت

توضیحات دکتر نیک زاد درباره ایمپلنت

ایمپلنت پین های باریکی هستند که از تیتانیوم خالص سازگار ساخته شده که درون استخوان فک گذاشته می شود.

دندان متحرک، قابل اتصال به این ایمپلنت ها هستند. حدود 3 تا 6 ماه زمان لازم برای رشد و ترمیم استخوان اطراف ایمپلنت است.

هنگام انتخاب ایمپلنت میزان استخوان در دسترس، میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت در نظر گرفته می شود. اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد می توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد.همچنین بر حسب میزان سختی استخوان انواع پیچ دار و بدون پیچ ایمپلنت انتخاب می شود. ایمپلنت می تواند بلافاصله پس از از دست رفتن دندان و کشیدن آن یا پس از زمان طولانی ترمیم، جایگزین شود. شکل ایمپلنت مانند ریشه دندان طبیعی است. پس از از دست رفتن دندان در صورت عدم جایگزینی سریع با ایمپلنت امکان تحلیل استخوان و کاهش توانایی جویدن و کج شدن دندانهای کناری است. اگر گذاشتن با تاخیر ایمپلنت پیشنهاد می شود ایمپلنت های کوچکتر و استوانه ای به دلیل در دسترس بودن استخوان کمتر استفاده می شود.

مکان گذاشتن ایمپلنت و نوع سیستم مناسب تنها بوسیله معاینه ای که دندانپزشک انجام میدهد با در نظر گرفتن سایر شرایط قابل بیان است. میزان حجم و دانسیته استخوان فک، تعداد و موقعیت و استحکام دندانهای طبیعی فرد، شرایط لثه، شرایط و تعداد دندانهای فک مقابل از عوامل مهم حین معاینه است.

در چه مواردی از ایمپلنت استفاده می شود:

1- فاصله بین دندانهای جلو در اثر از دست رفتن یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.

از دست رفتن دندان می تواند به دلیل پوسیدگی، بیماری لثه و یا تصادفات باشد. اگر دندان در منطقه زیبایی باشد علاوه بر زیبایی سلامتی دندان نیز متاثر می شود. فاصله طولانی بی دندانی باعث رویش دندانهای فک مقابل به این فاصله و جابجایی دندانهای بالا و پایین و از دست رفتن اکلوژن مناسب می شود. عمل جویدن نیز متاثر شده و مفاصل فک پایین در طولانی مدت دردناک می شود.

درمان:

بریج سه واحدی که مستلزم قربانی کردن دو دندان سالم مجاور است.

بریجی که به دندانهای مجاور چسبیده ولی عمر آن محدود است.(Maryland Bridge)

بریج تنها تاج دندان را جایگزین می کند ولی ریشه را جایگزین نمی کند و نیروهای جویدن به استخوان زیرین منتقل نمی شود و و در طول زمان حجم و ارتفاع استخوان کاهش می یابد.

ایمپلنت درمان بهتری است چون هم دندانهای کناری تراش نمی خورند و هم بطور کامل ساختار دندان حفظ می شود و نیروهای جویدن به استخوان منتقل می شود و حجم استخوان بدون تغییر می ماند.

2- فاصله زیاد بین دندان ها در اثر از دست رفتن یک یا بیش از یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.

فاصله بیشتربین دندانها همان اثرات ازدست رفتن یک دندان را بصورت شدیدتر نشان می دهند. عدم زیبایی، مشکلات پخش نیروی جویدن، درد در مفاصل فک پایین و مشکلات تکلمی از موارد مورد شکایت بیماران می باشد.

مراحل طرح درمان:

معاینه و طرح درمان قبل از جراحی: معاینه دهان، لثه و دندانها و بررسی عکسهای رادیوگرافی و مدل های گچی از فک، بررسی سابقه بیماری و سلامت فرد و داروهای مصرفی.

در صورت نیاز بیمار، تمیز کردن دهان از جرم و پلاک ودرمان بیماری های مخاطی و لثه ای و دندانهای پوسیـده در این مرحله انجام می شود. با توجه به شرایـط، بهترین طرح درمان برای بیمار در نظر گرفـته می شود.

جراحی ایمپلنت: جراحی تحت بی حسی موضعی و شرایط استریل انجام می شود. پس از باز کردن لثه و آماده سازی محل ایمپلنت، ایمپلنت از بسته بندی استریل خارج و قرار داده می شود. بطوریکه همه thread های ایمپلنت در استخوان قرار گیرد. سپس کلیه کارهای لازم انجام و لثه با نخ بخیه بسته و بیمار مرخص می شود. پک یخ به بیمار داده می شود تا چندین ساعت بطور متناوب بر موضع گذاشته تا ورم و خونریزی کاهش یابد. به دلیل اینکه بی حسی ایجاد حالت خواب آلودگی می کند بیمار باید همراه داشته باشد. دو الی سه روز ممکن است بیمار درد وتورم داشته باشد. بعد از یک هفته تا ده روز بخیه کشیده می شود.

توصیه های بعد از گذاشتن ایمپلنت:

طی ساعات اولیه نوشیدنی و غذای داغ استفاده نشود.

کارهای سنگین طی هفته اول انجام نشود.

سیگار استفاده نشود.

درروز اول پس ازعمل بعد از غذا خوردن دهان خود را با آب شسته و دهان و دندانها را تمیز کند و دندان های کنار سایت عمل را با دقت تمیز کند.

از مسواک برقی استفاده نکند.

محل جراحی را تا 24 ساعت پس از عمل بطور متناوب با پک یخ خنک کند.

 

توصیه برای چهار تا شش هفته بعد:

فعالیت های خیلی شدید انجام نشود.

          بهداشت دهان رعایت شود.

         سیگار استفاده نشود.

بیمار پروتز موقت خود را بعد از هر غذا تمیز کند.

  بعد از جراحی خیلی وسیع پروتز متحرک کامل خود را تا شش هفته استفاده نکند. ولی پس از جراحی کوچکتر می توان پروتز را با مواد لازم اصلاح کرد.

روند ترمیم بدون وقفه در صورتی که ایمپلنـت و استخوان جابجا نشود و ایمپلنت تحت فشار قرار نگیرد امکان پذیر است. بطور متوسط دوره ترمیم سه تا شش ماه

  زمان نیاز دارد. اگر استخوان بازسازی شده باشد شش تا نه ماه زمان نیاز دارد


منبع:

http://www.drnikzad.org

تعداد بازدید: 740

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.