آب مروارید
آب مروارید

آب مروارید

تغییرات متابولیک در رشته‌های عدسی چشم سبب کدورت آن شده و باعث کاهش بینایی می‌شود و درمان آن جراحی و تعویض عدسی چشم با یک عدسی مصنوعی می‌باشد.

جراحی آب مروارید یکی از بی‌خطرترین اعمال جراحی بوده و میزان موفقیت بالایی دارد و در بیش از 90 درصد موارد بدون عارضه انجام می‌شود.

شایعترین روش جراحی آب مروارید استفاده از دستگاه فیکوامولسیفیکاسیون می‌باشد که جراح بعد از چکاندن قطره بی‌حسی یک برش کوچک حدود 2/2 تا 8/1 میلی‌متر در اطراف قرنیه داده و یک وسیله کوچک را وارد چشم کرده و با استفاده از امواج اولتراساند عدسی چشم را خرد کرده و از چشم خارج می‌کند سپس یک لنز مصنوعی از همان برش کوچک وارد چشم می‌کند. در اغلب موارد لنز تک کانونه که برای دید دور تنظیم می‌شود و در پشت عنبیه و گاه در جلوی عنبیه کاشته می‌شود. به دنبال جراحی بیماران برای دید نزدیک مثل مطالعه باید عینک بزنند. بیمارانی که قبل از جراحی دچار آستیگماتیسم می‌باشند برای دید دور مثل رانندگی و یا تماشای تلویزیون هم احتیاج به عینک دارند.

اخیراً دو نوع لنز وارد بازار شده که این مشکلات را مرتفع کرده و نیاز بیماران به عینک بعد از جراحی کاتاراکت را برطرف می‌کنند.

لنزتوریک : افرادی که علاوه بر آب مروارید دچار آستیگماتیسم می‌باشند در حین جراحی این نوع لنز کاشته می‌شود که توانایی اصلاح آستیگماتیسم تا 6 دیوپتر را دارد و نیاز بیمار به عینک برای دید دور را برطرف می‌کند و کیفیت دید اشیا را بهتر می‌کند.

با این نوع لنز در بیش از 95 درصد موارد افراد بدون عینک دید کافی برای رانندگی و یا تماشای تلویزیون را دارند.

لنزهای دو کانونه و چند کانونه : برای اصلاح پیرچشمی (نیاز به عینک برای مطالعه) بکار می‌رود. افرادی با و یا بدون پیرچشمی که جراحی آب مروارید می‌شوند و تمایلی به استفاده از عینک برای دید نزدیک و با دید حد واسط و یا دید دور ندارند از این نوع لنز در حین جراحی در چشم آنها کاشته می‌شود و این افراد دید با کیفیت عالی در هر فاصله‌ای دارند و حدود 95 درصد افرادی که این نوع لنز در چشم آنها کاشته می‌شود احتیاج به عینک برای دید در تمام فواصل ندارند.

منبع :

http://www.dresmaeili.com

تعداد بازدید: 868

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.