اوتیسم یک اختلال رشدی روانی است که به صورت عملکرد اجتماعی غیرطبیعی، اختلال در زبان، برقراری رابطه و رفتار غیرمعمول توصیف می شود. این اختلال تمام جنبه های تعامل کودک با دنیای پیرامون را تحت تأثیر قرار می دهد و متاسفانه آمار آن رو به افزایش است. این اختلال طیفی از ناتوانی های تکاملی عصبی را در بر می گیرد که می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. کودکان مبتلا به اوتیسم دارای مشکلات اجتماعی، مشکلات ارتباطی و الگوهای رفتاری محدود و تکراری هستند. پژوهشگران به تازگی اعلام کرده اند، افزایش وزن زیاد در دوران بارداری را میتوان بعنوان یک عامل خطر در جهت افزایش احتمال ابتلا به اوتیسم در نوزادان در نظر گرفت.
این مطالعه به منظور بررسی ارتباط میزان افزایش وزن در دوران بارداری و خطر ابتلا به اوتیسم در کودک انجام شده است، نتایج آن در ژورنال Pediatrics سال 2013 به چاپ رسیده است.
در این مطالعه پژوهشگران به بررسی دو گروه از کودکان مبتلا به اوتیسم در ایالت یوتا در آمریکا پرداختند. گروه اول شامل 128 کودک و گروه دوم شامل 288 کودک بود در هر دو گروه الگوی افزایش وزن مادران آنها در بارداری بررسی شد. نتایج با اطلاعات مادران کودکان سالم مقایسه شد.
بررسی ها نشان داد به طور میانگین مادران کودکان مبتلا به اوتیسم در مقایسه با مادران کودکان سالم حدود 3 پوند(5/1 کیلوگرم) افزایش وزن بیشتری در بارداری داشته اند. افزایش های کوچک در وزن –افزایش های 5/2 کیلوگرمی- در بارداری با افزایش کم اما معنادار خطر اوتیسم در میان نوزادان متولد شده مرتبط است. اما بین وزن شروع بارداری و احتمال ابتلا به اوتیسم ارتباطی دیده نشد. این تیم پژوهشی یافتند هر افزایش وزن اضافه در دوران بارداری می تواند با بروز فرآیند پیچیده و گسترده ای به نام اوتیسم مرتبط باشد.
نکته عملی: نتایج این مطالعه یکی دیگر از عوارض با اهمیت افزایش وزن زیاد در بارداری را نشان میدهد. تمام زنان باردار باید با پایبندی به یک برنامه غذایی اصولی و فعالیت بدنی متناسب با شرایطشان افزایش وزن خود را کنترل کنند.
منبع:
November 2013 Pediatrics .
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.