پیشگیری از گلوکوم با معاینه منظم سالیانه چشم
یک فوق تخصص قرنیه با بیان اینکه گلوکوم یک بیماری چشمی که با بالا رفتن فشارچشم ایجاد می شود، گفت: گلوکوم مشکل جبران ناپذیری را در چشم ایجاد می کند و بهترین راه برای درمان و پیشگیری معاینه یک نوبت در سال است که در تشخیص زودهنگام کمک بسزایی دارد.
دکتر سید علی میر دهقان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه بیماری گلوکم می تواند در هر سنی دیده شود و محدودیت سنی ندارد، گفت: بیماری گلوکوم به دو صورت بسته و باز بروز می کند که متخصصان با اندازه گیری فاصله میان قرنیه و صلبیه چشم می توانند نوع آن را تشخیص دهند و با لیزر اندازه زاویه چشم را تنظیم کنند.
وی در ادامه افزود: گلوکوم علایم تشخیص خاصی ندارد و این بیماری در دید، به طور مشکل ایجاد نمی کند بلکه دید فرد محدود می شود و اطراف را نمی بیند که به تدریج دید شخص به اصطلاح، لوله تفنگی می شود.
این فوق تخصص قرنیه گفت: بیماری به مرور عصب چشم را از بین می برد که قابل بازگشت نیست و تشخیص و درمان به موقع با دارو و عمل جراحی، بهترین راه برای جلوگیری از محدود شدن دید شخص است.
میر دهقان با بیان اینکه عوامل زیادی می تواند بر ایجاد گلوکوم چشم تاثیر بگذارد، خاطرنشان کرد: عواملی مانند سابقه خانوادگی، فشار خون بالا، سوختگی، ضرب دیدگی، حساسیت فصلی و قطره کورتون باعث بالا رفتن فشار چشم می شود که با تشخیص به موقع پزشک و مصرف دارو می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در پایان تصریح کرد: افرادی که دارای سابقه خانوادگی بیماری گلوکوم هستند، بیش از دیگر افراد در معرض ابتلا به ان عارضه قرار دارند و توصیه می شود به طور مرتب، سالیانه یک نوبت برای اندازه گیری فشار چشم معاینه شوند.
منبع:
http://tums.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=15025
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.