لایپوساکشن
لایپوساکشن

لایپوساکشن

لایپوساکشن 

روزگاری بحث اضافه وزن و راه‌های خلاصی از آن بیشتر در بین خانم‌ها رواج داشت تا آنجا که نقل هر مجلسی که چند خانم در آن حضور داشتند٬مدل های مختلف رژیم غذایی بود. این روزها اما٬این بحث‌ها به گعده های آقایان هم راه پیدا کرده و از آنجا که پشت میز کار و فرمان اتومبیل نشینی و کم تحرکی گریبان بیشتر آقایان را گرفته است٬بیشتر آنان دچار مشکل در آفساید بودن شکم(یا به قول بعضی‌ها اعتبارشان) مواجه هستند. از سوی دیگر هستند افرادی که با وجود وزن متعادل به دنبال اندام متناسب (شما بخوانید لاغر افراطی) هستند. همه این‌ها باعث شده بازار تیغ تیز جراحی رونق بگیرد و تبلیغات لایپوساکشن اندام‌های مختلف بدن٬همه جا دیده شود. متأسفانه بسیاری از افراد هم بی‌آنکه به عوارض و مشکلات پس از این جراحی ها آگاه باشند ٬ تنها برای رسیدن به وزن و تناسب اندام دلخواه فکر می‌کنند آسان‌ترین و بی دردسرترین راه را انتخاب کرده‌اند و خود را به تیغ جراحی می سپارند. 

 

لایپوساکشن یعنی چه ؟
لایپو در زبان فارسی یعنی چربی ٬ ساکشن هم یعنی بیرون کشیدن.لایپو ساکشن یعنی مایع کردن چربی و بیرون کشیدن آن از داخل بدن. در این جراحی ها ٬ اول از همه مایعی برای بی حس کردن به داخل محل جراحی تزریق می شود. بعد از اینکه این دارو اثر کرد و گردش خون در آن ناحیه به حداقل رسید٬چربی های مورد نظر توسط ۲ میله که مخصوص ساکشن است به خارج کشیده می شوند.

 

عارضه‌های احتمالی
زمانی که میله ها چربی های مورد نظر را خرد می کنند٬ممکن است در زمان بالا و پایین شدن٬بر رگ‌های چربی و اعصاب محیطی اصابت کنند و این باعث بروز کبودی٬درد و عارضه‌های محیطی شود اما مسأله اصلی که گاهی اوقات در عمل‌های ساکشن رخ می دهد٬این است که بر اثر برخورد این میله ها رگ ورودی خونی که به سمت قلب می‌رود پاره شود و این چربی ها به سمت قلب برود. این شدیدترین عارضه‌ای است که در این نوع عمل به وجود می‌آید و معمولاً هم کشنده است. آمبولی در ساکشن هم معمولاً در چند ساعت اول عمل ممکن است رخ دهد و فرد را به کشتن دهد.

 

لیپولیز و اولتراسونیک
عمل دیگری که برای خارج کردن چربی انجام می‌دهند لیپولیز است ٬ یعنی چربی های بدن خرد و سپس بیرون کشیده می شود. در این جراحی ٬‌دیگر عارضه برخورد میله وجود ندارد و چربی ها بعد از خرد شدن به شکل مایع از بدن خارج می‌شوند. همه جراحی ها ممکن است عوارض داشته باشند اما یکی از بهترین راه‌های خارج کردن چربی از بدن که معمولاً کم‌ترین عارضه را در پی دارد اولتراسونیک است. این روش را اغلب پزشکان برای کسانی که هیچ راهی برای از دست دادن چربی های اشباع شده بدنشان ندارند و دنبال امن ترین جراحی هستند استفاده می کنند. در این روش چربی ها با استفاده از امواج صوتی تخلیه می‌شوند. در این مرحله ترکیبی از سرم و یک مایع دیگر به قسمتی که قرار است جراحی شود تزریق شده و بعد از دقایقی آن محل متورم می شود.سپس جراح با فرکانس خاصی که مخصوص سلول‌های چربی است٬چربی را تبدیل به مایع کرده و از بدن جدا می کند. این روز در سال ۱۹۸۹ توسط یک پروفسور روس ابداع شد.

 

به پیشینه پزشک تان توجه کنید
شخصی که تصمیم به ساکشن دارد٬ باید قبل از اینکه زیر تیغ جراحی برود٬ بداند که ساکشن تنها راه برای لاغری نیست و امکان ندارد کسی بگوید با جراحی می‌توان تا ۱۰ کیلوگرم لاغر کرد. ساکش فقط چربی های اضافی را خارج می کند. بنابر این بقیه راه برای رسیدن به وزن و اندام دلخواه٬ورزش و رژیم است.

شخصی که می‌خواهد ساکشن کند ٬ باید بداند که با بدنی سالم زیر تیغ جراحی می‌رود و ممکن است به هر دلیلی این بدن سلامت خود را از دست بدهد. بنابر این باید به نکاتی توجه کند٬ اینکه بداند پزشک معالج او (جراح عمومی یا فرد دارنده گواهینامه ساکشن) دستگاه لازم برای این کار را دارد یا نه ؟ بداند که دوره آموزشی این دستگاه را گذرانده است یا خیر ؟ اطمینان کسب کند که این فرد حداقل ۴ ماه تحث نظر جراح متبحر این عمل را به شکل تجربی آموخته است یا نه و به حرف‌ها و تبلیغات یک پزشک بسنده نکند. پیش از جراحی ٬‌ با بیمارهایی که قبلاً توسط آن پزشک ساکشن شده‌اند صحبت کند و نظر آن‌ها را هم بپرسد٬ هم درباره کلیت جراحی و هم درباره کار آن پزشک خاص. با توجه به این توصیفات٬ عمل ساکشن برای افرادی که بیماری‌های قلبی ٬ دیابت و فشار خون دارند اصلاً توصیه نمی‌شود.

 

بعد از جراحی
فردی که ساکشن کرده است باید تا ۳ ماه بعد از عمل ٬‌از گن پزشکی که برای او دوخته شده است و تمام ناحیه های ساکن را در بر می گیرد٬ استفاده کند.بیمار یک هفته تا ۱۰ روز بعد از عمل احساس کوفتگی و درد شدید می‌کند و تا چند روز از محل سوراخ‌هایی که برای خارج کردن چربی ایجاد شده٬ ترشح هایی خارج خواهد شد. گاهی هم ممکن است ناهمواری و عدم تقارن در پهلوها به وجود بیاید که در بیشتر موارد قابل حل است. توصیه ما به افراد این است که بعد از ساکشن باردار نشوند چون ممکن است کش آمدن دوباره پوست مشکلاتی را ایجاد کند٬ به‌خصوص در مواردی که پوست شکم برداشه می‌شود اما اگر ساکشن به روش درست و حرفه‌ای انجام شود٬ممکن است مشکل چندانی در بارداری ایجاد نکند. 

منبع:

http://www.shadi-irani.com

تعداد بازدید: 949

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.