بیمارستان ها و مراکز درمانی ← بیمارستان ها
استان تهران، شهر تهران، خیابان بهمنیار، روبروی دفتر پستی یاغچی آباد، میدان بهمن، انتهای خیابان طبقه نازی آباد، بیمارستان مفرح
55311926 (021) , 55311925 (021) , 55311931 (021)
info@mofarahhospital.org
http://mofarahhospital.com
تاریخچه بیمارستان موقوفه مفرح بیمارستان مفرح ، در میان باغی بزرگ و باطراوت ، در قلب منطقة یاخچی آباد تهران ، جلوه ای است از نیات خیرخواهانه و افکار بشردوستانة بنیانگذار آن. حاج ابوالقاسم مفرح ، از تجار با سابقه و معتبر دهه های نخستین قرن حاضر در بازار تهران بود که در زمینة واردات و تجارت چای فعالیت داشت. منش والای این بزرگمرد و پایبندی او به رعایت شئون اخلاقی و مبانی فقهی چنان مستحکم بود که هر اندازه خود به قناعت و ساده گی زندگی می کرد اما در انجام صدقات و خیرات و برپایی مجالس مذهبی به مناسبت های مختلف سعی وافر داشت. بر فراز این روحیة خیرخواهی و اعتقادات قلبی بود که حاج ابوالقاسم مفرح سرانجام همه اموال و دارایی های خود – از جمله 600 هکتار اراضی منطقه یاخچی آباد ، چندین باب مغازه ، کاروانسرا ، خانه و ...... – را در زمان حیات خود وقف عام در امور خیریه کرد. احداث بیمارستان مفرح ، در سال 1318 شمسی با هدف ارائة خدمات رایگان به مردم آغاز شد و آماده سازی و تجهیز آن – در سال های مقارن جنگ جهانی دوم – توسط واقف ادامه یافت تا آنکه در سال 1321 بیمارستان مفرح افتتاح گردید. حاج ابوالقاسم مفرح در سال 1328 پس از چند سال ادارة بیمارستان ، به رحمت ایزدی پیوست و در قم به مزار ابدی سپرده شد. بیمارستان مفرح ، از بدو فعالیت به طور عمده به عنوان زایشگاه در منطقه اشتهار داشته و شایان ذکر است که امروز هم به رغم تجدید بنا و فعالیت بخش های تخصصی متنوع ، همچنان فعال ترین قسمت بیمارستان بخش زنان و زایمان و نوزادان بوده و نسل سوم متولدین مفرح بیانگر پیشینه و استمرار خدمتگزاری این موقوفه است.
از آنجا که به مرور زمان بافت جمعیتی منطقه دستخوش تغییر شده و رشد اقتصادی پدید آمده نیاز به خدمات پزشکی و درمانی بهتر و بیشتری را ایجاب می کرد و از طرفی ساختمان قدیمی نیز پاسخگوی افزایش روزافزون مراجعه کنندگان نبود ، در سال 1365 شمسی تجدید بنای بیمارستان و گسترش آن آغاز شد و در سال 1377 به ظرفیت 90 تخت به مرحله بهره برداری رسید. بیمارستان مفرح ، کماکان در تلاش برای جذب نیروهای متخصص ، ارتقاء کیفی و کمی تجهیزات و ارائه خدمات درمانی متنوع و مطلوب به مراجعه کنندگان است و خوشبختانه رضایت خاطر بیماران در مواجهه با خدمات درمانی مناسب با تعرفه های پایین ، رفتار احترام آمیز کارکنان و محیط سالم و مصفای بیمارستان گواهی است بر فعالیت رو به رشد این خیریه قدیمی در راستای اندیشه های بنیانگذار آن .
3برابر مفاد وقف نامه ، مسئولیت حفظ و نگهداری اموال موقوفه مفرح و مدیریت بیمارستان به عهدة فرزندان ذکور ارشد و بلافصل از خاندان مفرح بوده و نظارت بر حسن اجرای امور بیمارستان در عهده و تکلیف وزیر وقت بهداشت و درمان – یا نماینده ایشان – است. بدینسان ، اداره و مدیریت موقوفات و بیمارستان مفرح از بدو فعالیت ، به شرح زیر صورت پذیرفته است: • از سال 1321 تا سال 1328 هجری شمسی : حاج ابوالقاسم مفرح (واقف و بنیانگذار)
• از سال 1328 تا سال 1356 " " : حاج محسن مفرح ( فرزند ارشد مرحوم ابوالقاسم مفرح) • از سال 1356 تا سال 1367 " " : ادارة اوقاف (بعلت عدم پذیرش تولیت توسط فرزند ارشد،محمد علی مفرح ،بدلیل مشغله کاری) • از سال 1367 تا امروز : دکتر رضا مفرح ( فرزند مرحوم حاج ابوالقاسم مفرح)
گفتنی است که پرسنل دلسوز و صمیمی این بیمارستان به همراه خاندان مفرح با علاقه مندی بسیار در خدمت پیشبرد امور بیمارستان خیریه مفرح بوده اند تا در این رهگذر فضای دلنشین ، محیط دوستانه و خانوادگی بیمارستان همچنان محفوظ بماند. میراث حاج ابوالقاسم مفرح ، به کنار از بیمارستان ، فرزندان آن مرحوم بوده اند که به نوبة خود و کاملا مستقل از پدر منشاء خیر و برکت و کارآفرینی در کشور بوده ، به موفقیت های شایان حرفه ای دست یافته اند.
طبقه اول: اتاق عمل، اتاق زایمان، اتوکلاو، ICU، CCU، بخش جراحی و داخلی، بخش زنان و زایمان، بخش نوزادان
فتق ناف
اندومتریوز
اختلال کم توجهی بیش فعالی
آکنه
آپاندیسیت
پرخوری عصبی
آب مروارید (کاتاراکت)
فوق تخصص ریه
متخصص چشم
فلوشیپ جراحی ستون فقرات
فوق تخصص گوارش اطفال
فلوشیپ استرابیسم و اطفال
متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)
فوق تخصص روانپزشک (کودک و نوجوان)
بیماری ها
داروها
تغذیه و رژیم غذایی
بارداری و شیردهی
کودکان و نوجوانان
علائم و نشانه ها
آزمایشهای تشخیصی
پزشکان و دندانپزشکان
بیمارستان ها و مراکز درمانی
آزمایشگاه
مراکز تشخیصی
داروخانه ها
شرکت های دارویی
نهادها و سازمان ها
تجهیزات پزشکی