گونه
گونه

گونه

داشتن گونه‌های برجسته نشانه جوانی و زیبایی است، اما با گذشت زمان صورت انسان چربی‌هایش را از دست می‌دهد، که این باعث می‌شود گونه‌ها پهن و افتاده شوند و فرو رفته به نظر بیایند. اگرچه برخی افراد با استخوان‌های برجسته گونه به دنیا می‌آیند، اما می‌توان با درمان‌های غیرجراحی و جراحی که با هدف برگرداندن پری، حجم و فرم به گونه‌ها انجام می‌شود نیز صاحب گونه‌های دلخواه خود شد. پزشک معمولاً برای برگرداندن حجم میانه صورت و بازسازی مشخصاتی که نشان دهنده جوانی چهره هستند یکی از سه روش زیر راه پیشنهاد می‌کند:

تزریق چربی:

جراح پلاستیک می‌تواند با استفاده از چربی خودتان (که از بخش دیگری از بدتان مانند اطراف لگن یا باسن برداشته می‌شود) به شما گونه‌هایی پرتر و حجیم‌تر بدهد. شاید بتوان گفت که در حال حاضر انتقال چربی پرطرفدارترین گزینه برای پر و حجیم کردن دائمی گونه‌ها است، اما استفاده از چربی خود فرد نیازمند انجام یک عمل جراحی اضافی شبیه لیپوساکشن است.

کاشت گونه:

در کنار تزریق چربی، کاشتن گونه گزینه دیگری برای بازیابی جوانی با تأثیری دائمی‌تر است. پروتزهای سیلیکونی گونه‌ها را پر و برجسته می‌کنند؛ این پروتزها برای افرادی که می‌خواهند حجم زیادی را به گونه‌هایشان اضافه کنند گزینه‌های ایده‌آلی هستند.

پرکننده‌ها (فیلرها) و مواد قابل تزریق:

جراح پلاستیک یا متخصص پوست می‌تواند برای بازیابی حجمی که به دلیل بالا رفتن سن از دست رفته یا فرم دادن به گونه‌ها، مواد پر کننده را در امتداد استخوان چانه تزریق کند. انواع مختلفی از مواد قابل تزریق وجود دارد که هر کدام تأثیر متفاوتی دارد (و تأثیر همگی آن‌ها به یک اندازه دوام ندارد).

ما برای بازسازی موقت، استفاده از پرکننده‌های اسید هیالورونیک، و همچنین محرک‌های کلاژن  که دوام بیشتری دارند را پیشنهاد می‌کنیم.

افراد مناسب برای استفاده از این روش

اگر دچار یک یا چند مورد از عوارض زیر باشید، حجم دادن به گونه گزینه خوبی برای شما خواهد بود:

• داشتن گونه‌های پهن و افتاده

• فرم نداشتن گونه‌ها

• وجود گودی‌هایی در گونه‌ها یا شقیقه‌ها

• کیسه‌های زیر چشم یا خطوط و چروک‌های روی گونه

روش‌های گونه گذاری و برجسته کردن گونه‌ها:

 
تزریق چربی

با بالا رفتن سن تغییر شایعی در بستر چربی چسبیده به استخوان گونه رخ می‌دهد؛ این بستر ناحیه کوچکی از چربی است که دقیقاً در زیر پلک پایینی روی استخوان گونه قرار دارد. هنگامی که جوان هستیم، این بستر بزرگ و نرم است و ساختاری مانند یک بالش دارد، اما با بالا رفتن سن، شل و بی‌حالت می‌شود و شروع به کیسه‌ای شدن می‌کند، که همین باعث می‌شود ناحیه زیر چشم برآمده شود.

ناحیه‌هایی که از چربی خالی شده یا گود و فرو رفته شده‌اند را می‌توان با اضافه کردن چربی به حالت اول برگرداند. در این عمل که به نام تزریق چربی یا تزریق ذرات ریز چربی شناخته‌ می‌شود، ابتدا چربی از بخشی از بدن (مانند باسن، اطراف لگن یا ران‌ها) برداشته می‌شود و پس از فرآوری شدن به نواحی مورد نیاز تزریق می‌شود تا آن‌ها فرم و حجم خود را دوباره به دست بیاورند. یکی از مزایای انتقال چربی آن است که از چربی بدن خود بیمار استفاده می‌شود و به همین دلیل خطر بروز واکنش آلرژیک یا پس زدن چربی توسط بدن وجود ندارد.

لازم به ذکر است که، صورت هم مانند نواحی مختلف بدن به راحتی چربی جمع کرده یا از دست می‌دهد. به علاوه، در گونه‌ها فضاهایی  از چربی عمقی وجود دارد، و لایه دومی از چربی هم روی آن‌ها قرار دارد که مسئول دادن حجم و فرم به وسط گونه‌ها و زیر چشم‌ها می‌باشد.

در برخی از بخش‌های صورت، این فضاها چربی را ذخیره می‌کنند اما در برخی بخش‌های دیگر مانند گونه‌ها و ناحیه چشم‌ها چربی سریع‌تر از دست می‌رود. هنگامی که علاوه بر بروز تغییرات ساختاری در استخوان‌ها، این نواحی مهم نیز چربی خود را از دست می‌دهند، نشانه‌های بالا رفتن سن آشکارتر می‌شوند. آشنایی جراح پلاستیک با این فضاهای چربی باعث می‌شود که وی بداند برای کسب بهترین نتیجه چربی را باید به کجا اضافه کند.

هنگامی که چربی به صورت انتقال می‌یابد، 30 تا 50 درصد آن به طور دائم باقی می‌ماند. روش انجام این عمل از زمان معرفی آن تا به امروز دچار تغییراتی شده است. بسیاری از پزشکان روش انتقال چربی را بیشتر می‌پسندند زیرا علاوه بر دوام طولانی مدت نتایج آن، ظاهر گونه پس از درمان طبیعی به نظر می‌رسد. برخی گزارش‌ها نشان می‌دهند که تزریق چربی می‌تواند محرک رشد کلاژن در درون بافت نیز باشد.

در روش تزریق چربی، که معمولاً تحت تأثیر داروهای آرام‌بخش یا بیهوشی عمومی انجام می‌شود، گاهی اوقات پزشک چربی برداشته شده از بخش دیگری از بدن مانند اطراف لگن یا باسن را مستقیماً به گونه‌ها تزریق می‌کند. می‌توان انتظار داشت که تا 10 روز پس از عمل مقداری ورم وجود داشته باشد؛ همچنین، به طور معمول 30 تا 50 درصد از چربی به طور دائم باقی می‌ماند تا تغییری مثبت در شکل گونه ایجاد شده و حجم آن افزایش یابد. به علاوه، از آنجا که از بافت بدن خود بیمار استفاده می‌شود، امکان بروز واکنش آلرژیک یا پس زدن چربی توسط بدن وجود ندارد.

تزریق چربی گزینه‌ای با نتیجه‌ دائمی است که گونه‌ها را به شکل مطلوب و مورد نظر بیمار درمی‌آورد. تزریق چربی علاوه بر برگرداندن چربی از دست رفته به گونه‌ها، به عنوان سلول بنیادی فعالی برای جوان‌سازی مجدد پوست عمل می‌کند. پس از انجام این عمل کیفیت پوست بسیار بهتر شده و منافذ آن ریزتر می‌شوند.

پروتز گونه:

پروتزهای گونه راه حلی دائمی برای گونه‌هایی است که با بالا رفتن سن پهن شده‌ یا گود رفته‌اند. از سوی دیگر، به دلیل برخی تغییراتی که در بدن ما صورت می‌گیرد و همچنین تأثیر جاذبه زمین و دیگر عوامل پیر کننده، پوست بدن کیسه‌ای و چروک می‌شود؛ و وقتی که پوست شل می‌شود و اندازه استخوان‌ها تغییر می‌کند، پوست و عضلات دیگر نمی‌توانند به خوبی روی استخوان را بپوشانند.

می‌توان با استفاده از پروتزهای صورت، مانند پروتز گونه، به ناحیه‌هایی از صورت که در آن‌ها ساختار استخوان برجستگی خود را از دست داده است، دوباره فرم و جلوه داد.

پروتز گونه از طریق برش‌های کوچکی که در دهان یا پلک‌ های پایینی ایجاد می‌شوند در جای خود قرار داده می‌شوند. این پروتزها در شکاف‌ های کوچکی که توسط جراح در بافت گونه ایجاد می‌شوند قرار می‌گیرند. بخیه‌های مورد استفاده برای دوختن شکاف‌ها حدوداً پس از 10 روز کشیده می‌شوند؛ اگر هم بخیه‌ها در دهان قرار داشته باشند در طول مدتی در همین حدود از بین می‌روند.

اگرچه می‌توان به پروتز گونه شکل داد، اما با این حال هم نتیجه استفاده از آن‌ها به اندازه نتیجه تزریق چربی در گونه‌ها طبیعی به نظر نمی‌رسد.

برای اینکه بدانید بزرگ کردن گونه برای شما مناسب است یا خیر، باید نگرانی‌ها و پرسش‌ هایی که در این زمینه دارید را با جراح پلاستیک در میان بگذارید.

پروتزها علاوه بر زیباتر کردن چهره، تأثیرات پیر شدن استخوان گونه را نیز کاهش می‌دهد. اگر استخوان گونه محکم و خط فک برجسته‌ای  دارید صورتتان نسبت به کسی که استخوان‌ های ضعیف‌ تری دارد با سرعت کمتری پیر می‌شود. استفاده از پروتز گونه باعث می‌شود که این تأثیر مثبت در دهه‌های 20 یا 30 زندگی‌تان آغاز شوند.

تزریق ژل:

می‌توان با کمک تزریق ژل گوشه بیرونی گونه‌ها را بالا برد و حجم آن‌ها را بیشتر کرد، تا اینکه گونه‌ها و ناحیه زیر چشم‌ها متناسب‌تر شوند.

تزریق یک محرک کلاژن ناحیه بالایی گونه را پرتر می‌کند و همچنین ناحیه زیر گونه‌ها که ممکن است پهن شده باشد را بالا می‌برد. با بالا بردن گونه‌ها جاهای دیگر صورت مانند گوشه‌های دهان و خط فک کمی بالاتر می‌روند، که این فرم صورت را زیباتر می‌کند.

یکی از کاربردهای رایج‌تر تزریق ژل تغییر حجم  گونه‌ها و لب‌ها، پر کردن زیر چشم‌ها، بهبود جلوه دست‌ها و البته، به حداقل رساندن خطوط لبخند است.

پزشک می‌تواند با استفاده از ترکیبی از مواد قابل تزریق گونه‌هایتان را فوراً بالا ببرد و حجم از دسته رفته را به آن‌ها برگرداند. مواد دارای پایه اسید هیالورونیک غلیظ برای فرم دهی مجدد به گونه‌ها و حجم‌سازی ایده‌آل هستند. نتایج استفاده از این مواد، که به طور متوسط بین شش ماه تا یک سال و گاهی بیشتر دوام دارد، عبارتند از فرم گرفتن گونه و کمک به جوان‌تر شدن ظاهر چهره.

هم مواد قابل تزریق با پایه اسید هیالورونیک و هم پرکننده‌های محرک کلاژن می‌توانند فرم از دست رفته را به گونه‌ها برگردانند و جلوه نیم‌رخ گونه‌ها را بیشتر کنند. همچنین نتیجه آن‌ها مشابه نتیجه استفاده بدون جراحی از چربی یا روش‌های متکی بر تغییر سبک زندگی است. پر کننده‌ها برای شکل‌دهی دوباره به اطراف ناحیه لبه اربیت  گونه‌ها، که اغلب محل شروع نشانه‌های پیری در صورت است، مفید هستند. از آنجا که پوست این ناحیه معمولاً نازک است، احتمال دارد که انجام تزریق باعث به وجود آمدن ناهمواری‌های قابل رؤیتی در گونه‌ها شود، که برای همین باید تزریق با استفاده از تکنیک‌های عمقی‌تری انجام شود. برای آنکه گونه طبیعی‌ترین ظاهر ممکن را به دست آورد و نشانه‌ای از تزریق یا دستکاری در آن باقی نماند، باید پرکننده در جلوی گونه‌ها قرار داده شود، نه در بیرون استخوان گونه‌ها، زیرا باعث می‌شود پرکننده چشم‌ها را به بالا هل بدهد.

بسته به نوع پرکننده، بهبودی بعد از تزریق از صفر تا 10 روز زمان می‌برد. همچنین ممکن است موقتاً دچار کبودی و ورم شوید. نتایج درمان، که به طور متوسط بین شش ماه تا یک سال دوام دارد، عبارتند از فرم گرفتن گونه و کمک به جوان‌تر شدن ظاهر چهره.

کدام گزینه برای من بهتر است؟

پاسخ این پرسش برای هر بیمار متفاوت است. گاهی اوقات گزینه جراحی آیده‌ال‌ترین نتیجه را برای بیمار به همراه دارد و در مواردی نیز راه حل غیرجراحی بهتر جوابگوی نیازهای بیمار خواهد بود. هنگام مشاوره با جراح پلاستیک زیبایی معایب و مزایای هر گزینه برایتان گفته می‌شود تا بتوانید آگاهانه در این مورد تصمیم بگیرید.

عوارض احتمالی

حجیم کردن گونه با مواد پرکننده خطرات بسیار کمی دارد و معمولاً نتایج آن با گذشت زمان کاملاً برگشت‌پذیر هستند. بعضی اوقات تزریق چربی باعث نامتقارن شدن چهره می‌شود، که می‌توان این مشکل را با انجام درمان‌های بیشتر رفع کرد.

بزرگ کردن گونه‌ها با پروتز یک عمل جراحی است و بنابراین خطر بیشتری دارد؛ البته عموماً شدت عوارض آن بسیار کم است. این عوارض عبارتند از:

• تورم و کبودی

• عفونت

• جابجا شدن پروتز، که نیازمند عمل‌های بیشتر خواهد بود

• پس زدن پروتز یا واکنش به آن

• امکان نمایان شدن پروتزها با بالا رفت سن

منبع:

http://drdnaderi.com

تعداد بازدید: 1360

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.