گروه درمانی
گروه درمانی

گروه درمانی

گروه درمانی یکی از تکنیک های نوین روز است که برای افزایش اثربخشی روان درمانی و رفع مشکلات زندگی مراجعین به کار گرفته می شود.
فرق گروه درمانی با روان درمانی فردی در این است که در گروه درمانی ضمن آموزش مسائل توسط درمانگر، افراد نیز برای حل مسئله ی مشترکشان و پیشبرد روند روان درمانی تعامل می کنند.
در گروه درمانی تعدادی از افراد(معمولا بین ٧ تا ١٢ نفر) که برای حل یک موضوع به درمانگر مراجع کرده اند در یک گروه جمع می شوند،در نظر داشته باشید که نکته اصلی در تشکیل گروه مشترک بودن هدف درمانی در اعضای گروه است.
افرادی که وارد گروه می شوند افرادی هستند که مشکلات شخصیت خاص ندارند،بیماری های خاص ندارند و تعهد اخلاقی دارند که در چهارچوب گروه فعالیت کنند.
بعد از مقدمه ای که درجلسه اول ارائه می شود افراد متعهد می شوند که:
١.راز گروه را بیرون نبرند.
٢.درمورد مسائل گروه با سایر اعضاء در خارج از جلسات گروه درمانی صحبت نکنند.
٣.در مورد مسائل خصوصی فقط مواردی که درمورد موضوع اصلی است را مطرح کنند.
اگر فردی خارج از این روند فعالیت داشته باشد از گروه حذف خواهد شد،چرا که اولین هدف ما حفظ مراجع از آسیب های احتمالی ناشی از درمیان گذاشتن اسرار خود و همچنین روابط نامعقول بوده و هدف بعدی درمان است.
مسئله مهم دیگری که افراد به آن متعهد می شوند این است که حتی در صورت وجود اختلاف عقیده باید به دیگر اعضاء اجازه دهند تا صحبت خود را کامل کرده و سپس با هدایت درمانگر هر فرد نظر خود را بیان نماید.
روند گروه به این صورت خواهد بود که جلسات هر ٢ الی ٣ هفته یک بار برگزار خواهد شد و هر عضو موظف به شرکت در حداقل ٧٠٪‏ جلسات است و اگر فردی نمی تواند در جلسه ای شرکت کند باید از یک هفته قبل اطلاع دهد.
در گروه درمانی به دلیل کارآمدی بالای این روش،مشکل افراد به صورت موثری رفع می شود و نیز اعضاء احساس می کنند که در داشتن این مشکل تنها و استثناء نیستند.
در روند درمان موضوع خاصی ارائه می شود که بحث درمورد آن ممکن است چند جلسه طول بکشد،چرا که کیفیت حل مسئله بسیار حائز اهمیت است.
در گروه درمانی آئین دوست یابی اولین موضوعی که مطرح خواهد شد شناخت انتظارات خود از رابطه خواهد بود؛ پاره ای از مسائل دیگر نیز که مطرح خواهند شد به این قرار است:
شناخت انتظارات فرد مقابل از رابطه
مهارت های گفتگو
مهارت های گوش کردن و بیان کردن
مهارت های مسئله گشایی
رفع رفتارهای مشکل زای تکراری در روابط
تعیین تفاوت های رابطه پارتنر و ازدواج
مهارت های تعمیق رابطه
مهارت های شناخت فرد مناسب برای ازدواج
مهارت مدیریت مسائل مربوط به فرهنگ برای ازدواج
مسئله سکس در رابطه و …

منبع:

http://dr-ravanpezeshk.com

تعداد بازدید: 818

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.