پوسیدگی دندان
پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان

 پوسیدگی دندان زمانی رخ می دهد که مواد اسیدی لایه سخت دندان را که مینا نامیده می شود از بین می برند. این اسیدها از لایه نامرئی چسبناکی به نام پلاک به وجود می آیند. باکتری هایی که در پلاک وجود دارند از مواد قندی تغذیه می کنند و فرایند تجزیه مواد قندی سبب تولید اسید هایی می شود که به سطح دندان آسیب می رسانند. با گذشت زمان، پوسیدگی می تواند در سطح دندان حفره ایجاد کند. در صورت عدم درمان، این حفره ها می تواند عمیق تر شده یا حتی منجر به تخریب دندان شوند. اگر فکر می کنید دندانتان پوسیده است، به دندان پزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک شما ممکن است دندانتان را پر کند که این عمل مانع از پیشرفت پوسیدگی می شود. اسیدها همیشه سطوح دندان های شما را مورد حمله قرار می دهند، اما پوسیدگی دندان هرگز به یکباره اتفاق نمی افتد زیرا عوامل دیگری در دهان وجود دارند که باعث استحکام دندان ها و جلوگیری از پوسیدگی می شوند. یکی از این عوامل بزاق دهان است. بزاق دهان دارای مواد معدنی می باشد که به محکم شدن سطوح دندان کمک می کند. فلوراید نیز به استحکام دندان کمک می کند. فلوراید ماده معدنی طبیعی بوده که هم در ترکیبات خمیردندان به کار می رود و هم به آب آشامیدنی افزوده می شود.
نکاتی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان:

  • از خوردن غذاهای شیرین به مقدار زیاد بپرهیزید.
  • میان وعده های بین غذاهای اصلی خود را کم کنید.این کار باعث کاهش تولید اسید توسط پلاک میکروبی می شود. همچنین سبب می شود تعداد دفعاتی که دندان های شما در معرض مواد اسیدی قرار می گیرند، کمتر شود.
  • به مقدار زیاد آب بنوشید، به خصوص اگر از داروهای خاص استفاده می کنید. بعضی از داروها می توانند میزان ترشح بزاق را کاهش دهند. که منجر به ایجاد پوسیدگی دندان ها می شود.
  • از خمیردندان و دهانشویه حاوی فلوراید استفاده کنید. فلوراید باعث استحکام بخشیدن هر چه بیشتر به مینای دندان می شود.
  • حداقل سالی 2 بار به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک دندانهای شما را معاینه و در صورت لزوم جرمگیری می کند.
  • دو بار مسواک زدن در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید و استفاده از نخ دندان، تا حد زیادی از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

منبع :

http://www.jamilian.net

تعداد بازدید: 851

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.