همه چیز راجع به رینوپلاستی
جراحی پلاستیک بینی به معنی اصلاح ظاهر و کارایی بینی است.
• اصطلاح سپتورینوپلاستی (Septorhinoplasty) رفع انحراف بینی و بهتر شدن وضعیت تنفسی همراه با بهتر شدن شکل و ظاهربینی میباشد.
• مشکلات ظاهری بینی، از زمان تولد و یا به واسطه جراحات وارده به بینی و صورت به وجود میآید.
اهداف رینوپلاستی
1-هدف رسیدن به هارمونی و هماهنگی بین اجزا صورت میباشد که شامل مو-گونهها چشم و بینی از مهمترین آن است. بینی به عنوان مرکزیترین عضو صورت نقش مهمی در این هماهنگی بازی میکند.
2- رفع نواقص بینی در هر شخص مختص همان فرد میباشد و اقدام صورت گرفته برای شخص دیگر شاید لازم نباشد.
بیماران به دو علت برای عمل مراجعه میکنند. یا علل خارجی دارد مثل تشویق اطرافیان و یا به شکلی تحت فشار روحی قرار میگیرند که منجر به جراحی میشود. (محرک خارجی)، یا حس ضرورت به جراحی بر اساس نیازی است که فرد شخصاً به آن رسیده است (محرک داخلی).
نتیجه Psychology و اثرات روانی پس از جراحی
1) اصلاح هارمونی در صورت از طریق رینوپلاستی باعث بالا بردن اعتماد به نفس و بهتر ظاهر شدن در جامعه میشود.
2) برای پیشگیری از ایجاد یاس و ناامیدی پس از جراحی لازم است صحبتهای زیادی با مراجعه کننده از نظربررسی وضعیت روحی و روانی ایشان، سطح توقعات و ترسیم واقعی آنچه انتظار دارد انجام گیرد و حدود آنچه را که قرار است پس از جراحی حاصل شود را بدون غلو و یا بزرگنمایی و هرچه واقعیتر توضیح دهیم.
3) اگر جراحی صرفاً به لحاظ رفع مشکلات ظاهری بینی انجام گیرد، پس از اصلاح رضایتمندی بیشتری حادث میشود. در صورتی که افراد به واسطة عدم موفقیتهای اجتماعی- جدایی از دوستان و یا شکست در روابط اجتماعی را صرفاً به خاطر شکل بد بینی خود بدانند اکثراً در اتمام کار ابراز رضایتمندی نمیکنند.
4) افرادی که قبل از جراحی دچار اضطراب شدید هستند در مواردی پس از جراحی دچار افسردگی نیز میشوند. گاهی از علل بهم ریختگی بیماران پس از جراحی به خاطر تأثیر بیهوشی مثل احساس سرما و گرمای شدن متناوب، بیخوابی، یبوست، وجود کبودی اطراف چشم و ورم صورت است که طی چند هفته اول رفع میشود.
5) در مواردی افراد به خاطر محدودیت حرکات ورزشی به خصوص در افراد ورزشکار احساس خستگی و بیحوصلگی را به دنبال دارد، وجود چسب و splint روی بینی نیز تا حدودی خسته کننده است.
6) افرادی که پوست ضخیم به خصوص در محل نوک بینی دارند، بهبود شکل بینی و از بین رفتن ورم مدت بیشتری زمان میبرد. عموماً ورم بینی تا یک سال به مقدار حدود 70 % تا 80% بهبود داشته و مابقی طی مدت حداکثر 40 ماه اصلاح و رفع میشود، هر چند لازم به ذکر است که در افراد با پوست نازک تغییرات خیلی سریعتر رخ میدهد.
7) افرادی که انتظار واقعی از تغییر بینی خود دارند، زودتر نتیجه حاصل میشود. افرادی که دنبال به دست آوردن یک فرم خاص از اشکال بینی هستند، عمدتاً پس از جراحی ناراضی میمانند.
در10% تا 15 % جراحیهای بینی نیاز به انجام ترمیم مجدد دارند. جراحی بینی یک نوع جراحی دینامیک میباشد و پس از اتمام کار جراح، وقوع تورم پس از جراحی و سپس رفع تورم به تدریج رخ میدهد و گاهی در ادامه این روند، بهبودی کافی حاصل نشده و انجام اقدامات اصلاحی به صورت جراحی محدودتر نیاز میباشد. در واقع عمل جراحی روتوش بینی تکمیل کننده عمل قبلی می باشد.
ریسک جراحی
شامل:
1) خونریزی
2) عفونت
3) انسداد مسیر راه هوایی که به صورت گذرا یا طولانیمدت
4) عوارض درمانی بیهوشی
مراقبت پس از جراحی بینی
1) معمولا 6 ساعت پس از جراحی بیمار ترخیص می شود.
2) درصورت نبود تهوع و استفراغ مایعات از 3 تا 4 ساعت شروع و در روز اول غذای معمولی قابل استفاده است.
3) موقع خوابیدن مختصر می بایست که سر بیمار بالاتر از حد تنه و قلب قرار گیرد.
4) ترشحات خونی و خونابه تا 48 ساعت از محل حلق و یا جلوی بینی طبیعی است.
5) در 48 ساعت اول کمپرس آب سرد روی صورت باعث کاهش پیشرفت کبودی و ورم می شود.
6) مصرف آنتی بیوتیک و مسکن (ترجیحا استامینوفن ) طی 5 تا 7 روز الزامی است.
7) بیرون آوردن تامپون بینی روز دوم پس از جراحی انجام می شود.
8) برداشتن اسپلینت بینی 5 یا 6 روز پس از جراحی و بعد از استحمام انجام می شود.
9) بخیه های جراحی روز 5 یا 6 برداشته می شود.
10) حداقل زمان زدن چسب بعد از جراحی 45 روز است.
11) در مورد بینی هایی با پوست زخیم تا چند ماه زدن چسب توصیه می گردد.
12) بعد از درآوردن تامپون داخل منافذ بینی با سرم و پماد شستشو و پانسمان می شود.
منبع:
http://dr-salehijazi.com
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.