هنگامی که از بینی گوشتی سخن می گوییم در واقع منظورمان بینی با پوست ضخیم است. اگرچه در جراحی پلاستیک و زیبایی بینی تغییر در اسکلت بینی اساس کار است، اما پوست بینی و اجزاء دیگر بافت نرم آن که" پوشش پوست_بافت نرم" نام دارد هم نقش مهمی در نتیجه عمل دارد. در واقع درتعدادی از بیماران این پوشش ممکن است باعث محدودیت در ایجاد یک بینی زیباتر شود.
یک مزیت پوست ضخیم این است که ناهمواری های اسکلت زیرش را مخفی می کند در صورتی که در پوست های نازک این ناهمواری های کوچک ممکن است دیده شوند. متاسفانه این تنها مزیت پوست ضخیم است و بقیه مشخصات پوست در بینی گوشتی نکات منفی هستند.
بینی های گوشتی بر دو دسته هستند:
1) در بعضی بیماران پوست بینی دارای منافذ بزرگ است و فعالیت غدد چربی زیر پوستی در آنها زیاد است. این فعالیت و به تبع آن ضخامت پوست بینی را می توانیم با رژیم غذایی و استفاده از داروها مثل Retin A ودر صورت لزوم Isotretinoin کنترل کنیم. داروی اخیر که بنام های اکوتان یا راکوتان مشهور است باید تحت نظر متخصص پوست استفاده شود. این دارو ترمیم را دچار مشکل می کند و در صورتی که بیمار همزمان با مصرف آن تحت عمل جراحی بینی قرار بگیرد احتمال ایچاد گوشت اضافه در محل زخم وجود دارد. بنابراین توصیه می شود جراحی حداقل تا شش ماه بعد از قطع این دارو به تعویق افتد.
یک اقدام مفید دیگر در این بیماران که بزرگی غدد چربی زیر پوستی بینی دارند استفاده از لیزر یا لایه برداری پوستی است که البته درصورت استفاده بیمار از Isotretinoin یا اکوتان باید یکسال به تاخیر بیفتد. یک راه بهتر استفاده از درمان لیزر یا لایه برداری قبل از شروع اکوتان است.
2) در بیماران دیگر پوست ضخیم است اما غدد چربی بسیار کمتر هستند. معمولا" پوست قرمز و براق است. راه حل در این بیماران ایجاد یک اسکلت محکم زیر این پوست کلفت است تا بینی فرم قابل قبولی پیدا کند. هرچه اسکلت زیر پوست محکم تر باشد احتمال نازک تر شدن پوست در طی سالیان بعد از عمل ونزدیک شدن بینی به فرم مطلوب بیشتر است. درعمل جراحی پلاستیک این نوع بینی، جراح بینی اقدامات زیر را انجام می دهد:
گام اول: یک عامل که در ایجاد نوک بینی بی شکل موثر است وجود چربی اضافی بین غضروف های نوک بینی و گاهی روی آنهاست. برای تصحیح این مشکل چربی زیادی به روش باز از این ناحیه خارج می گردد.
گام دوم: ایجاد یک اسکلت غضروفی محکم است. در قسمت های مختلف با استفاده از غضروف تیغه بینی یا دنده غضروف های موجود را تقویت می کنیم.
گام سوم: از بین بردن فضای مرده است. یکی از مشکلات بعد از عمل جمع شدن تراوشات و ایجاد بافت جوشگاهی در ناحیه بالای نوک بینی که به آن Supratip می گوییم است. برای جلوگیری ازاین حالت، درهنگام عمل پوست این ناحیه را به غضروف نزدیک می کنیم و این فضای مرده را از بین می بریم. در بعضی موارد لازم است در این ناحیه یک یا چند بار تزریق موضعی کورتون انجام شود تا از ایجاد برجستگی جلوگیری شود. این تزریق که معمولا" تریامسینولون است ممکن است هر 6 هفته تکرارشود تا به نتیجه مطلوب برسیم. غلظت و عمق تزریق باید دقیق باشد تا عوارض پوستی مثل نازک شدن و ناهمواری های پوست و مویرگهای سطحی ایجاد نشوند. ممکن است چسب زدن در این ناحیه برای مدت 30 تا 60 روز لازم باشد.اقدامات دیگر عبارتند از جلوگیری از آفتاب سوختگی و کم کردن مصرف نمک و خودداری از خوابیدن طولانی به صورت طاقباز و خودداری از فعالیت شدید.
منبع :
http://www.drbarzanji.com
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.