مسواک کردن دندان‌های کودک را به خودش واگذار نکنید
مسواک کردن دندان‌های کودک را به خودش واگذار نکنید

مسواک کردن دندان‌های کودک را به خودش واگذار نکنید

مسواک کردن دندان‌های کودک را به خودش واگذار نکنید

دیدن دندان‌های پوسیده و تخریب شده در دهان یک کودک دو سه ساله، یک صحنه ناراحت‌کننده است. وقتی از والدین کودک درباره مسواک‌کردن دندان‌ها سوال می‌شود می‌گویند که اصلا مسواک نمی‌زند!
در این جا این سوال را باید از والدین پرسید که مگر در قضیه حمام کردن، شما کودک را به حال خود رها می‌کنید تا خودش خودش را بشوید؟ بر همین اساس نباید مسواک کردن یک کودک کم سن و سال را به خودش واگذار کرد. کودک در این سن تمایلی به مسواک زدن ندارد و به علاوه اگر هم بزند قطعا کیفیت کافی را ندارد.

بعضی والدین گریه و ناراحتی کودک را بهانه می‌کنند و می‌گویند اگر ما خودمان به زور مسواک بزنیم اولا گریه کودکمان در می‌آید و ما تحمل گریه عزیز دردانه‌مان را نداریم. ثانیا ممکن است در ذهن کودک یک گاردی نسبت به این اقدام بهداشتی ما شکل بگیرد طوری‌که در آینده تمایلی به زدن مسواک نداشته باشد.
باید در پاسخ به این والدین مهربان گفت که یکی دو دقیقه گریه شبانه کودک از چیزی که واقعا نه دردناک است و نه ترسناک، خیلی قابل تحمل‌تر از گریه‌های واقعی و دردناک ناشی از درد و عفونت و امور دندان‌پزشکی است که باید برای درمان دندان کودک آن‌ها را تحمل کرد و به‌علاوه هزینه اقتصادی آن را هم پرداخت کرد. برای لمس کردن این درد و آزاری که کودکان در دندان‌پزشکی می‌بینند کافی است یکی دو بار به مطب دندان‌پزشکی بروید و زجر و اذیت بچه‌ها و والدینشان را به چشم ببینید. به علاوه همه ما در کودکی تجربه حمام‌های زوری را داشته ایم؛ مگر نتیجه آن همه سخت‌گیری دیروز در استحمام، گریز امروز ما از حمام کردن شده است؟

باید خود والدین دندان‌های کودک را مسواک کنند. بهترین راه برای مهارکردن کودکی که برای مسواک کردن همکاری نمی‌کند این است که روی زمین بنشینیم. پاهای خود را دراز کنیم، سپس طوری کودک را بخوابانیم که یکی از پاها(پای چپ) بالش سر او شود و پای دیگر پتوی او.یعنی باید دست و پاهای کودک را در بر بگیرد. پاها روی هم قفل می شوند و مسواک زده می‌شود.
معمولا گریه و ناله کودک، فرصت ورود مسواک و تمیز کردن دندان ها را می‌دهد. اگر احیانا مقاومت کودک مانع مسواک شد می‌توان با فشار انگشت شست و اشاره در ناحیه گونه، کودک را وادار به باز کردن دهان نمود. برای این که خاطره تلخی برای کودک شکل نگیرد مسواک زدن را به صورت ریتمیک و بازی گونه انجام دهید.
با توجه به اینکه با این طرز مسواک کردن امکان تخلیه آب دهان وجود ندارد، از کمترین میزان خمیر دندان و کوتاهترین زمان مسواک کردن باید بهره برد. برخی شرکت‌ها مسواک های سه سری ارایه کرده‌اند که به طور همزمان هر سه سطح دندان را در برمیگیرد و عملا زمان مسواک کردن را به یک سوم می‌رساند.

منبع:

http://www.dandane.ir/

تعداد بازدید: 636

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.