رینوپلاستی
رینوپلاستی

رینوپلاستی

رینوپلاستی
معرفی:
کلمه "رینوپلاستی" به روند جراحی اصلاح کردن ساختار خارجی بینی برمی گردد و بطور عموم به عنوان زیبایی به کار می رود. با جراحی داخل بینی بخصوص سپتوم یا تیغه بینی، به نام سپتورینوپلاستی شناخته می شود که ممکن است صرفا با هدف زیبایی انجام شود (برای ظاهر زیبا) و یا صرفا برای اهداف عملکردی یا فانکشنال باشد( تنفس بهتر)  و یا هر دو باشد.رینوپلاستی همچنین ممکن است با دیگر پروسه های مربوطه از قبیل جراحی turbinate، جراحی آندوسکوپی سینوس و یا برداشت غضروف و استخوان از نواحی مختلف بدن مثل گوش و دنده ها  و پیوند آنها به بینی، ترکیب شود.
 

اندیکاسیون ها( موارد استفاده):
بر طبق نظر آکادمی جراحی سر و گردن و گوش و حلق و بینی آمریکا، اندیکاسیون های جراحی رینوپلاستی شامل موارد ذیل است (اما محدود به این موارد نیست):
• مسدود بودن راه تنفس ( فانکشنال یا عملکردی)
• ظاهر ناخوشایند و نارضایتی از ظاهر
• صدمه به بینی که باعث مشکل تنفسی و نارضایتی ظاهر شود
• عیوب مادر زادی ظاهری یا عملکردی بینی 
• دفرمیتی حاصل از تروما، تومور و یا عفونت
 

فرایند عمل:
رینوپلاستی ممکن است تحت انواع مختلف بیهوشی، بسته به بیمارو ترجیح متخصص بیهوشی انجام شود که شامل بی حسی موضعی همراه با بیدار بودن بیمار،  IV  سدیشن داخل وریدی (بیهوشی سبک) و یا بیهوشی عمومی که بیمار بطور کامل خواب است می باشد.برشها اجازه دسترسی به استخوانها و غضروفهای زیرین را می دهند. زما نی که این برش ها کاملا مخفی و در داخل بینی باشند، بعنوان رینوپلاستی بسته یا  closeمطرح می شود و هرگاه برش کوچکی در پایه بینی داده شود که دسترسی به ناحیه عمل ربا راحتتر کند، بعنوان رینوپلاستی باز یا open مطرح می شود.بسته به آناتومی بینی بیمار ممکن است نیاز به برداشتن غضروف و استخوان  و دوباره چیدن آن و یا اضافه کردن غضروف و استخوان باشد.این موضوع که از نواحی دیگر غضروف را برداشته و به بینی اضافه کرد، امری ناشایع نیست و اغلب مورد استقبال قرار می گیرد.تکنیک های بخیه همچنین می تواند باعث شکل دهی مناسب غضروف در حالت خاص دلخواه شود.
در گذشته برای سالیان متمادی، برداشتن غضروف از بینی ( رینوپلاستی کاهشی) بسیار شایع بود. متاسفانه این امر منجر به مسائلی از قبیل مشکلات زیبایی و انسداد بینی بعداز عمل می شد که درصد آن بالا بود. در سالهای اخیر روشهای جدید به سمت افزایش حجم غضروف (رینوپلاستی افزایشی) سوق داده شده که باعث طبیعی تر شدن ظاهر و نیز بهبود جریان هوا در داخل بینی و افزایش رضایتمندی بیماران شده است.
زمانی که غضروف نیاز به حجیم شدن در نواحی اصلیس بینی دارد، این غضروفهای پیوندی اغلب از تیغه بینی برداشته می شوند، بخصوص اگر بیمار سابقه قبلی رینوپلاستی نداشته باشد ( رینوپلاستی اصلی). اگر بیمار سابقه رینوپلاستی قبلی دارد ( رینوپلاستی ریویژن) نیاز است که غضروفها از از گوش یا دنده خود بیمار برداشته شده و به بینی پیوند زده شوند. شکل دهی مجدد ممکن است توسط بخیه روی غضروف انجام شود. استئوتومی یا شکستن عمدی استخوان ها اغلب بصورت مستقیم یا مورب روی استخوان بینی انجام می شود.
بعنوان مرحله آخر پروسه عمل، بینی از خارج بصورت تیپیک توسط گچ گیری، فرم داده می شود
 

خطرات:
مطالعات نشان می دهد که بسیاری از اعمال جراحی رینوپلاستی بدون مشکل و عارضه خوب و رضایت بخش هستند. اگرچه عوارض جانبی که ممکن است برای هر متقاضی عمل پیش بیاید و باید بیمار را قبل از عمل از این عوارض آگاه کرد شامل:
• عوارض بیهوشی
• خونریزی از بینی
• نارضایتی از ظاهر، برداشتن بافتهای بالا و پایین، تغییر چهره و اسکار ( جای زخم)
• عفونت
• انسداد بینی
 

 مزایا:
اولین مزیت جراحی رینوپلاستی، بهبود ظاهر خارجی بینی است که بطور چشمگیری به اعتماد بنفس بیمار کمک  می کند. بهبود تنفس از راه بینی از مزایای اصلی رینوپلاستی برای نتایج عملکردی می باشد.
خلاصه:
جراحی رینوپلاستی پروسه ای است برای بهبود و اصلاح فرم  بینی و عملکرد بهتر بینی در عبور هوا از راههای تنفس فوقانی.و جراح ممکن است از تکنیکهای متفاوتی با توجه به اهداف بیمار و مشکلات آناتومیکی بینی و و اولویت های جراحی استفاده کند. پروسه عمل ممکن روی بیمار در حالت بیداری همراه با بی حسی موضعی، و یا بیهوشی سطحی و یا بیهوشی کامل برای بیمار داوطلب رینوپلاستی اولیه یا ریویژن انجام شود.عمل ممکن است بصورت باز یا بسته و نیز کاهش یا افزایش غضروف و یا هردو باشد. طول مدت ریکاوری و بهبودی متفاوت است و بسیار وابسته به وسعت جراحی است.بیمار باید هدفهای ویژه خود را برای جراح شرح دهد و و در جریان مشاوره جراح نیز بیمار را درجریان روند عمل و مزایا و خطرات عمل قرار دهد.

منبع:

http://www.drpakravan.com

 

تعداد بازدید: 817

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.