راهنمای شکاف لب
راهنمای شکاف لب

راهنمای شکاف لب

راهنمای شکاف لب

 لب شکری و شکاف کام چیست ؟
     لب شکری و شکاف کام اشاره به بازبودن غیرطبیعی لب بالا و یا سقف دهان دارد. بخش های مختلف لب فوقانی در طی هفته ششم حاملگی در کنار هم قرار گرفته تا لب فوقانی را تشکیل دهند. تکامل کام بعداز تشکیل لب در اواخر سه ماهه اول حاملگی اتفاق می افتد. به دلیل تکامل جدا از هم لب و کام، امکان دارد بچه ای با لب شکری تنها، فقط با شکاف کام و یا هردو به دنیا بیاید.

    کودک با شکاف لب یا کام ممکن است تحت چهار تا پنج عمل جراحی در طی دوره شیرخوارگی تا بلوغ قرار گیرد. این جراحی ها شامل ترمیم اولیه لب، ترمیم اولیه کام، بازسازی حلق (فارنگوپلاستی)، پیوند استخوانی فک، جراحی های ارتوگناتیک فک بالا یا پائین و زیبائی بینی  می باشند.

جراحی لب شکری یا شکاف لب :
    لب شکری می تواند یک طرفه یا دوطرفه باشد. در جراحی لب شکری، با برش های خاص، قسمتهای جدا به هم نزدیک تا یک لب واحد درست شود.

    ترمیم لب شکری عموماً در سه ماهگی صورت  می گیرد، اگر چه زمان ایده آل از کودکی به کودک دیگر فرق میکند.

   چندین روش ترمیم لب شکری وجود داشته که جراح براساس وضعیت لب شکری کودک شما، مناسب ترین را انتخاب می نماید. در طی رشد کودک، اغلب نیاز به جراحی های تکمیلی موسوم به روتوش در جهت اصلاح هرگونه آشفتگی و یا بدشکلی که اغلب در طی زمان رخ میدهد را دارد.

انواع بیهوشی :
   انجام ترمیم لب شکری در اتاق عمل تحت بیهوشی عمومی بوده و کودک شما در طی این دوره کاملاً بیهوش میباشد.

آموزش های بعد از عمل :
عمومی:
1-برای سه هفته از پستانک استفاده نگردد.
2-محدودیت بازوها برای سه هفته و بسیار مهم است که بچه از قرار دادن انگشتان یا اسباب بازی در دهان منع گردد.

تغذیه:
   روش تغذیه کودک شما بعد از جراحی تغییر خواهد نمود و عموماً تغذیه با کمک سرنگ یا لبه کناری قاشق صورت می گیرد. ولی نوع غذا، مثل قبل از جراحی خواهد بود.

ظاهر:
    بعد از جراحی، لب کودک قرمز و مقداری متورم میباشد. نوارهای باریک چسب برای تقویت محل جراحی و کاهش فشار به زخم و محل بخیه ها و محافظت از دستکاری محل زخم استفاده میشود.

درد:
   کودکی که بعد از عمل بی قرار بوده و از خوردن امتناع میکند، ممکن است درد داشته باشد و نیاز به مسکن دارد.

مراقبت از زخم :
    هیچ پانسمانی روی لب نیاز نمی باشد، ولی یک پماد آنتی بیوتیکی مثل جنتامایسین چشمی ممکن است پس از برداشت چسب های نازک نواری مورد استفاده قرار می گیرد.

    از مواجهه با نور آفتاب برای حداقل 6 ماه برای کاهش تیرگی محل زخم بایستی اجتناب گردد. جای زخم با گذشت زمان بهترشده ولی هرگز به طور کامل ناپدید نمی گردد.

منبع:

http://www.drkalantar.ir

تعداد بازدید: 1157

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.