دندان‌قروچه در کودکان، علت ایجاد و درمان
دندان‌قروچه در کودکان، علت ایجاد و درمان

دندان‌قروچه در کودکان، علت ایجاد و درمان

دندان‌قروچه در کودکان، علت ایجاد و درمان

دندان قروچه در کودکان به معنای ساییدن دندان‌ها به‌هم است. این اتفاق معمولا در هنگام خواب رخ می‌دهد، اما برخی کودکان حین بیداری هم این عمل را انجام می‌دهند.

 

چرا کودکان دندان قروچه دارند؟

کتابهای مرجع دندانپزشکی کودکان، سه عامل را در ایجاد دندان قروچه موثر می‌دانند که شامل موارد زیر است:

دلایل موضعی: مثل تداخلات اکلوزالی، ترمیم‌های بلند یا وضعیت‌های دندانی تحریک کننده

عوامل سیستمیک: شامل انگل‌های روده‌ای، برخی کمبودهای تغذیه‌ای، آلرژی‌ها و اختلالات غدد

عوامل روانی: افزایش استرس یا اختلالات شخصیتی

 

پیامدهای دندان قروچه در کودکان

سایش متوسط مینا و گاهی عاج دندانهای نیش و آسیای شیری از معمول‌ترین پیامدهای دندان قروچه در کودکان است. سایش شدید دندان‌ها در اثر دندان قروچه، در برخی کودکان دارای عقب افتادگی ذهنی یا فلج مغزی اتفاق می‌افتد و می‌تواند باعث حساس شدن و به خطر افتادن حیات پالپ دندان شود. درد و ناراحتی عضلات جونده و مفصل گیجگاهی-فکی هم از دیگر عواقب دندان قروچه است.

 

درمان دندان قروچه

درمان باید از روش‌های ساده شروع شود:

ابتدا باید تداخلات اکلوزالی دندان‌ها توسط دندانپزشک شناسایی و حذف شوند. اگر بیمار تداخلات اکلوزالی نداشت یا حذف آن‌ها منجر به بهبودی بیمار نشد، باید جهت رد احتمال مشکلات سیستمیک، وی را به پزشک مربوطه ارجاع داد. اگر دو روش بالا موثر نبود، یک وسیله از جنس پلاستیک نرم (Night Gaurd) جهت محافظت از دندان‌ها توسط دندانپزشک بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شود. معمولا استفاده از این وسیله در چند ماه باعث ترک عادت می‌شود. اگربه نظر می‌رسد که این عادت، علت روانی دارد، باید کودک را جهت مشاوره به روانپزشک کودک ارجاع داد. گاهی اوقات سایش دندانی به قدری شدید است که برای برطرف کردن حساسیت دندان یا جلوگیری از آسیب به پالپ دندان، روکش‌های فلزی استیل توسط دندانپزشک بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شود.

منبع:

http://www.24d.ir/

تعداد بازدید: 1307

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.