درمان ریشه
کانالهای ریشه،مسیر های بسیار باریکی هستند که از بالای یک دندان منشعب شده بطور عمودی در ریشه ها پایین آمده و تا نوک ریشه ها امتداد دارند.
هر دندان بین یک تا چهار کانال ریشه میتواند داشته باشد. برخی از مشکلات دندانی مثل پوسیدگیهای عمیق میتوانند مغز دندان و این کانالها را آلوده و عفونی کنند که پیامد آن حساسیت،درد و ایجاد آبسه است.درمان ریشه دندان یک راه درمانی متداول است که شامل خارج کردن مواد عفونی شده مغز و کانالهای ریشه و تمیز کردن این نواحی و پر کردن آنهاست.
در حقیقت قبل از اینکه این درمان ابداع شود،دندانهای دردناک محکوم به خارج شدن از دهان بودند.
روش کار:
درمان ریشه بین یک تا سه جلسه وقت نیاز دارد.در جلسه اول،یک سوراخ روی دندان تراشیده میشود تا مسیری به مغز دندان ایجاد شود.بعد محتویات عفونی مغز و کانالها با وسایل مخصوصی خارج میشوند و پس از تمیز کردن و شکل دهی کانالهای ریشه، آنها با موادی پلاستیک مانند و خمیر خاصی پر میشوند تا جلوی انتشار عفونت گرفته شود.
ملاحظات:
در جلسه اول روی دندان شما پانسمانی قرار میگیرد.این طبیعی است که مقداری از این پانسمان تا جلسه بعد ساییده شود و یا قطعه ای کوچک از آن بیافتد که مسئله مهمی تلقی نمیشود؛ اما این به معنای عدم مراقبت شما از این پانسمان نیست. شما باید:
- از مصرف غذاهای چسبناک تا سه ساعت اول بپرهیزید.
- بهتر است با سمت مقابل خود غذا بجوید.
- میتوانید بعد از سه ساعت روی آن دندان مسواک کنید.
بعد از هر جلسه عصب کشی تا چند روز دردی کوچک در دندانتان طبیعی است که مقدار آن بستگی به عفونت و درد اولیه دندانتان دارد. برای کاهش این درد از مسکن ها مثل نووافن،ایبوپروفن یا استامینوفن کدئین استفاده کنید و دهانتان را هر شش ساعت با آب ولرم و نمک بشویید.اگر دارویی برایتان تجویز شده است،آنرا بطور کامل و سر ساعت مصرف کنید.حتی اگر علائم دردتان برطرف شد،مصرف آنرا قطع نکنید.
منبع:
http://www.toloodent.ir
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.