جراحی جلو آوردن چانه
هماهنگی اجزای صورت و تعادل بین این اجزا باعث زیبا بودن و جذاب تر شدن صورت می شود. وقتی از نیم رخ به چهرۀ یک فرد طبیعی نگاه می کنیم چانه مختصری عقب تر از لب پایینی قرار می گیرد. در بعضی از افراد چانه عقب تر از این حد است. اگر میزان عقب بودن زیاد باشد صورت فرد حالت brid face را پیدا می کند و شبیه چهرۀ پرندگان می شود. دراین افراد نیمه میانی صورت و بینی خیلی جلوتر از سایر اجزای صورت است.
تاثیر وضعیت قسمت های مختلف صورت بر یکدیگر و بخصوص تاثیر چانه و بینی بر یکدیگر انکار ناپذیر است. چانۀ عقب رفته بینی معمولی را بزرگ و بینی بزرگ را بزرگتر از آنچه که هست نشان می دهد و متقابلاً نزد کسانیکه بینی بزرگی دارند. چانه عقب تر از معمول دیده می شود. به همین دلیل است که عمل جلو آوردن چانه معمولاً همراه با عمل جراحی زیبایی بینی انجام می شود.
گاهی ممکن است در معاینه چانه عقب تر از حد معمول به نظر برسد امّــا در حقیقت چانه عقب نباشد بلکه فک بالا جلوتر از حد معمول باشد. بعضی مواقع چانه عقب است امّــا وضعیت قرار گرفتن دندانها روی یکدیگر نرمال است. و در افراد دیگری ممکن است تمام فک پایین عقب باشد یعنی دندانهای فک پایین خیلی عقب تر از دندانهای فک بالا باشند.
موارد فوق نشان می دهد که جراح زیبایی علاوه بر دانش کافی و تجربۀ لازم و دید زیباشناسی دقیق باید با ارزیابی وضعیت چانه و در نظر گرفتن ارتباط آن با فک بالا و سایر اجزای صورت و بویژه بینی، مناسب ترین روش درمانی را برای بیمار توصیه نماید.
ارزیابی ارتفاع و کشیدگی صورت
بهترین روش برای ارزیابی بلندی و کشیدگی صورت استفاده از قانون یک سوم صورت در رخ است.
صورت را می توان به سادگی به سه قسمت مساوی تقسیم کرد. قسمت بالایی حد فاصل خط رویش موهای سر تا وسط دو ابرو است. قسمت میانی از وسط دو ابرو تا زیر بینی و قسمت پائینی از زیر بینی تا لبه پائین فک پائین را شامل می شود.
ارزیابی پهنای صورت
ساده ترین روش برای ارزیابی پهنای صورت، تقسیم کردن صورت به 5 قسمت مساوی در نمای رخ است.
بدین منظور 6 خط عمودی رسم می کنیم به نحوی که صورت به 5 قسمت مساوی تقسیم شود. فاصله هرخط از خط کناری اش به اندازه یک چشم است.
ارزیابی قرینگی اجزای صورت
بدین منظور در نمای رخ، خطی عمود از وسط صورت رسم می کنیم. تک تک اجزای صورت نسبت به این خط باید قرینه باشند.
اگر بعد از ارزیابی های لازمه جراح شما به این نتیجه برسد که با تقویت چانه یا جلو آوردن آن بالانس و تعادل اجزای صورت شما بیشتر می شود این مطلب را با شما در میان خواهد گذاشت و شما نیز این فرصت را خواهید داشت که درباره جزئیات و مراحل عمل جراحی خودتان با وی گفتگو کنید.
جلو آوردن چانه با استفاده از پروتز
استفاده از پروتز برای تقویت چانه و جلو آوردن آن روش مناسبی است. جنس پروتزها و شکل و اندازه و ابعاد آنها متفاوت است و این امر دست جراح را در انتخاب شکل و نوع مناسب برای هر فرد متقاضی جلو آوردن چانه باز نگاه می دارد.
به طور کلی پروتزها از ماده مخصوصی که شبیه پلاستیک فشرده است ساخته شده اند. جنس آنها به گونه ای است که برای بدن ضرری نداشته باشند. این پروتز ها دائمی هستند، جذب نمی شوند و با ضربه نمی شکنند. شکل بعضی از آنها به نحوی است که فقط چانه را جلو می آورد. بعضی دیگر آنوتومیکال هستند یعنی از آناتومی طبیعی چانه پیروی می کنند و نه تنها چانه را جلو می آورند بلکه انحنای طبیعی چانه را نیز پوشش می دهند.
برای گذاشتن پروتز از دو روش می توان استفاده کرد:
الف) از داخل دهان ب) از بیرون
مزیت برش داخل دهانی این است که برش مربوطه روی پوست نخواهد بود و در نتیجه جای اسکار و برشی نخواهیم داشت و عیب آن این است که احتمال عفونت بیشتر از حالتی است که پروتز از طریق زیر چانه کار گذاشته شود.
در روش داخل دهانی، حدفاصل لب و فک تحتانی را برش می دهیم. نسج نرم را از روی استخوان بلند می کنیم. پروتز را در محل خود قرار داده و آن را با نخ بخیه فیکس می کنیم. سپس محل برش داخل دهان با نخ بخیه قابل جذب دوخته می شود.
• برای گذاشتن پروتز از بیرون، محل برش بر روی چین طبیعی پوست در زیر چانه خواهد بود. نسج نرم را از روی استخوان بلند کرده پروتز را در محل خود گذاشته و سپس فیکس می کنیم و در نهایت پوست را می دوزیم. خوشبختانه جای این برش بر روی پوست در چین طبیعی گم می شود و معمولاً بعد از التیام زخم، جای این برش قابل رویت نیست. نتیجۀ عمل جراحی بلافاصله بعد از عمل قابل مشاهده است. این نتیجه دائمی می باشد. ممکن است چند روز اول بعد از عمل چانه بزرگ به نظر برسد ولی باید در نظر داشت که تورم اضافی در عرض یکی دو هفته برطرف خواهد شد. این عمل کبودی به دنبال ندارد.
نکاتی که باید در مورد جراحی چانه بدانیم
اگر نحوۀ قرارگیری فک ها روی یکدیگر مناسب نباشد، جلو آوردن چانه چاره ساز نیست بلکه ممکن است لازم باشد عمل جراحی فک انجام دهید در این صورت لازم است با جراح فک و صورت مشورت کنید.
منبع:
http://dr-mbalaji.com
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.