جراحی
دندانهای نهفته مشکلات عدیدهای را میتوانند در آینده ایجاد نمایند:
۱ – عفونت لثه؛ لثه پوشاننده دندان نهفتهای که تعدادی از آن به محیط دهان باز شده بطور مکرر دچار عفونت و التهاب شده و دردناک میگردد.
۲ – عفونت استخوان
۳ – آبسه و سلولیت؛ اگر عفونت لثه درمان نشود به استخوان رسیده و باعث تخریب دندان و استخوان میگردد. اگر عفونت از استخوان بگذرد و به بافتهای نرم گونه، گردن، حلق و زیر زبان سرایت کند ایجاد آبسه و یا تورم منتشر بافت نرم را که سلولیت نامیده میشود میکند که توام با درد، تب، تورم، قرمزی و مشکل در بازکردن دهان خواهد بود.
۴ – صدمه به دندان مجاور؛ دندان نهفته با فشار بر ریشه دندان مجاور ممکن است باعث تحلیل ریشه آن شود.
۵ – ایجاد کیست؛ کیسه نازکی تاج دندان رویش نیافته را در استخوان فک در برگرفته است که بعد از رویش دندان به داخل حفره دهان از بین می رود. اگر دندان رویش نیابد ممکن است بزرگ شده و تبدیل به کیست گردد. کیستها تدریجاً بزرگ شده و سبب تخریب و تضعیف استخوان و مشکلات بعدی میگردند.
۶ – درد؛ یک دندان عقل نهفته میتواند ایجاد دردهای با علت نا مشخص و منتشر به نواحی سر و گردن نماید.
۷ – حرکت دندانی؛ اعتقادی وجود دارد که ممکن است فشار ناشی از این دندانها سبب بی نظمی در ردیف دندانها شود که از نظر علمی ثابت شده نمیباشد.
Alveolar osteitis یا درای ساکت(Dry socket) یا حفره خشک چیست؟
یکی از عوارض بعد از کشیدن دندان ایجاد حفره خشک یا درای ساکت می باشد که منجر به درد بسیار شدید می شود.درواقع پس از کشیدن دندان، یک لخته خون روی استخوان فک در محل کشیدن دندان تشکیل می شود که باعث ایجاد پوشش روی استخوان و جلوگیری از خونریزی و نیز انتقال میکروب ها و... به بافت داخلی بدن می شود. ایجاد فشار از طریق تف کردن، سیگار کشیدن، قرقره کردن آب نمک یا استفاده از نوشیدنی های گرم در همان روز باعث کنده شدن و از بین رفتن این لخته خون ایجادشده روی محل کشیدن دندان می شود و به پدیده «درای ساکت» می انجامد که باعث قرار گرفتن استخوان بدون محافظت در برابر هوا و بزاق می شود که منجر به درد بسیار شدید خواهد شد. دلایل: به طور کلی ناشناخته است ولی ضعف سیستم ایمنی مثل دیابت، الکلیس یا مصرف قرص های ضد بارداری( تغییرات هورمونی)، عفونت قبل از جراحی، ترومای حین جراحی، وعلل ناشناخته و کشیدن سیگار طی روز اول بعد از کشیدن یا قرقره کردن آب نمک در 48 ساعت اول بعد از جراحی از عل مهم ایجاد آن می باشد.
منبع:
http://www.toloodent.ir
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.