از چه سنی باید به دندان های کودک توجه کرد؟
1-چکاپ های مرتب دندانپزشکی از سال های اول زندگی کودک.
۲-عادت های خوب را به کودک بیاموزید(تمیز کردن دهان کودک را از بدو تولد شروع کنید.)
۳-از پوسیدگی های ناشی از شیشه شیر کودک جلوگیری کنید(هیچگاه کودک با شیشه حاوی آبمیوه،آب قند و… در دهان به خواب نرود)نوشیدنی های شیرین روی دندان به صورت یک لایه می چسبد و باکتری های مقیم دهان بر روی این لایه مستقر شده وباعث پوسیدگی دندان می شود.
۴-مقدار مصرف نوشیدنی های شیرین کودک را کم کنید.بعضی از والدین در تمام طول روز به کودک خود نوشیدنی های مختلف می خورانانند.مصرف نوشیدنی های شیرین را همزمان با صرف غذا قرار دهید.
۵-فنجان حاوی نوشیدنی را کنترل کنید.نوشیدن با فنجان می تواند کودک را از شیشه شیر جدا کند وبه صورت یک عادت شود.اجازه ندهید تمام طول روز از این روش استفاده کند زیرا نوشیدن با فنجان باعث پوسیدگی دندان های جلو میشود،اگر شیرین باشد.
۶-از پستانک تا سن ۲ یا ۳ سالگی استفاده کنید.اما استفاده طولانی مدت از پستانک میتواند روی نظم و ترتیب دندان های کودک اثر گذار باشد.همچنین فرم فک و دهان را تغییر میدهد.اگر بعد از ۳ سالگی از پستانک استفاده می کند حتما با پزشک مشاوره کنید.
۷-مراقب داروهای شیرین باشید.داروهای کودکان ممکن است طعم دار و شیرین باشند اگر آنها چسبنده باشند شانس پوسیدگی دندانی بالا می رود.کودکانی که در طولانی مدت دارو مصرف می کنند مانند داروهای بیماری آسم و مشکلات قلبی،اغلب ریسک بالایی برای ابتلا به پوسیدگی دندانی دارند.آنتی بیوتیک و داروهای آسم در طولانی مدت می توانند باعث ابتلا به عفونت قارچی در دهان شوند که به آن oral trush گویند.که از علائم آن نقاط سفید یا کرم رنگ بر روی زبان یا مخاط دهان میباشد.در این موارد با دندان پزشک صحبت کنید و روزی چند بار مسواک کنید.
۸-بر روی مسواک زدن و نخ دندان و دهان شویه تاکید کنید اگر کودک برای مسواک زدن همکاری نکرد به او اجازه ندهید که از این عمل فرار کند و برای او توضیح دهید که در این مورد حق انتخاب ندارد.
نکاتی در مورد کودکانی که همکاری ندارند:
۱-صبور باشید،کودکان از سن ۲ تا ۳ سالگی می توانند با کمک والدین مسواک کنند اما تا سن حدود ۶ سالگی تنها نمی توانند مسواک کنند و حدود سن ۱۰ سالگی می توانند مهارت کامل استفاده از نخ دندان را داشته باشند.
۲-مسواک زدن کودک را به اخر شب موکول نکنید،زیرا کودک خسته است و ممکن است با شما همکاری نکند.اجازه دهیدخمیر دندان را کودک شما انتخاب کند.کودکان ۵ سال به بالا می توانند انتخاب خودشان را از میان خمیر دندان های مورد قبول شما داشته باشند.
۳-آن ها را تشویق کنید.
منبع:
http://dresmaili.com/
تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.