آزمایشگاه ← آزمایشگاه پاتوبیولوژی
استان تهران، شهر تهران، ابتدای خیابان پاسداران، سه راه ضرابخانه(گل نبی)، نبش خیابان رفیق دوست(دشتستان دهم)، پلاک 2
68338622 (021)
59338622 (021)
info@saeedlab.com
http://www.saeedlab.com
بررسی غلظت ادراری فاکتور مهار کننده مهاجرت ماکروفاژ به عنوان پیشگویی کننده احتمالی پیلونفریت حاد در کودکان مبتلا به عفونت دستگاه ادراری
سابقه و هدف: عفونت مجاری ادراری یا (Urinary Tract Infection) UTIدومین عفونت شایع باکتریال در کودکان محسوب می گردد که یکی از عوامل ایجاد کننده اسکارهای کلیوی است. در زمان التهاب و همه انواع آسیب های کلیوی، ماکروفاژها وارد بافت پارانشیم کلیه می شوند و تعداد آن ها با شدت التهاب همبستگی قابل توجهی دارد. فاکتور مهار کننده مهاجرت ماکروفاژ یا (Macrophage Migration Inhibitory Factor ) MIF به طور قابل توجهی در پاسخ به محرک های التهابی ترشح می گردد و به نظر می رسد که نقش مهمی در آسیب بافت کلیوی بازی می کند. این مطالعه با هدف بررسی نقش MIF در عفونت های مجاری ادراری و مقایسه ترشح ادراری MIF در کودکان مبتلا به پیلونفریت حاد، سیستیت حاد و هم چنین گروه شاهد به انجام رسید.
مواد و روش ها: در این مطالعه تحلیلی، 33 کودک مبتلا به عفونت ادراری (25 کودک مبتلا به پیلونفریت حاد و 8 کودک مبتلا به سیستیت حاد) و 40 کودک سالم وارد مطالعه شدند. نمـونه های ادراری استریلmidstream ، از تمامی افراد مورد مطالعه جهت اندازه گیری غلظت MIF به روش ELISA جمع آوری شد و به وسیله کراتینین ادرار تصحیح شد. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS 13 مورد آنالیز قرار گرفت و از آزمون های آماری Independent-t test،One Way ANOVA و نیز آنالیز (Receiver Operating Curve ) ROC استفاده شد.
یافته ها: میانگین نسبت ادراری MIF/Cr در بیماران مبتلا به پیلونفریت حاد (گروه A)66.14 (SEM=23.78) PG/mMOL CREATININE ، در بیماران مبتلا به سیستیت (گروه B) 1.58 (SEM=0.59) PG/mMOL CREATININE و در افراد سالم (گروه C) 1.85 (SEM=0.35) PG/mMOL CREATININE به دست آمد که در گروه A به طور معنی داری بالاتر از گروه های (P<0.001) B و C (P<0.001) بود. نتایج آنالیز ROC نشان داد که نسبت ادراری MIF/Cr، به طور بالقوه می تواند به عنوان یک شاخص سودمند در اقتراق پیلونفریت حاد از وضعیت نرمال P<0.001] و [AREA UNDERCURVE(AUC)=0.959 و حتی از سیستیت مزمن (AUC=0.960, P<0.001) مورد توجه قرار بگیرد و مقادیر شاخص معادل 5.39 PG/mMOL CREATININE و PG/mMOL CREATININE 4.90 به ترتیب بهترین مقادیر جهت تفکیک پیلونفریت حاد از شرایط نرمال و سیستیت حاد می باشند.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نخستین بار سطح MIF ادرار را در بیماران مبتلا به پیلونفریت حاد، مبتلایان به سیستیت حاد و گروه کنترل مقایسه کرده و نشان دادکه نسبت MIF/Cr ادرار در سیستیت حاد افزایش نمی یابد در حالی که افزایش نسبت MIF/Cr ادرار در بیماران مبتلا به پیلونفریت حاد در مطالعه حاضر قابل توجه بود و نشان داده شد که نسبت ادراری MIF/Cr آزمون حساسی برای افتراق بین سیستیت و پیلونفریت حاد می باشد.
منبع:
در بخش متابولیک، تست های زیر راه اندازی شده است:
فتق ناف
اندومتریوز
اختلال کم توجهی بیش فعالی
آکنه
آپاندیسیت
پرخوری عصبی
آب مروارید (کاتاراکت)
فوق تخصص ریه
متخصص چشم
فلوشیپ جراحی ستون فقرات
فوق تخصص گوارش اطفال
فلوشیپ استرابیسم و اطفال
متخصص اعصاب و روان (روانپزشک)
فوق تخصص روانپزشک (کودک و نوجوان)
بیماری ها
داروها
تغذیه و رژیم غذایی
بارداری و شیردهی
کودکان و نوجوانان
علائم و نشانه ها
آزمایشهای تشخیصی
پزشکان و دندانپزشکان
بیمارستان ها و مراکز درمانی
آزمایشگاه
مراکز تشخیصی
داروخانه ها
شرکت های دارویی
نهادها و سازمان ها
تجهیزات پزشکی