پزشکان و دندانپزشکان ← متخصص جراحی عمومی
استان تهران، شهر تهران، خیابان بهشتی ، اول خیابان میرعماد ، ساختمان پزشکی میر عماد
88752777 (021)
09121126881
88771993 (021)
دکتر حفیظی مدت پانزده سال دانشکده های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و حتی بعضی مدارس عالیه پزشکی کشور را اداره کرد. همچنین در ۱۳۴۷ یک دورة آموزش پزشکی را در خارطوم، پایتخت سودان، گذراند. کتابهای راهنمای دانشکدة پزشکی و تاریخ طب ایران تألیف اوست.
دکتر حفیظی در ۱۳۳۰ به سمت دانشیار بیماریهای همگانی و تجربی رسید و در ۱۳۳۲ مفتخر به عنوان استادی دانشکدة پزشکی دانشگاه تهران شد. در ۱۳۴۲ سمت معاونت دانشکدة پزشکی و در ۱۳۴۵، ریاست آن، به وی محول گردید. در فاصلة سالهای ۱۳۴۸-۱۳۶۵ با سمت دبیر کلی در سازمان نظام پزشکی منشأ خدمات بسیاری شد.
دکتر موحدی به نقل از دکتر مسلم بهادری دربارة دکتر حفیظی چنین آورده است: «هنگامی که دکتر حفیظی در سال ۱۳۴۲ معاون دانشکدة پزشکی و در سال ۱۳۴۵ رئیس دانشکده شد، کما فیالسابق نظم و ترتیب پیشین برقرار بود و همواره همانند سر دبیر دانشکدة پزشکی ظاهر میشد. در گوشهای از اتاق ریاست دانشکدة پزشکی خارج از میز رئیس مینشست و به کارها رسیدگی میکرد و اغلب معاونین و همکارانش نیز در همان اتاق حضور داشتند. در مدت قریب به شش سال دورة معاونت و ریاست دانشکدة پزشکی نشان داد که متعلق به مردم، دانشجو و استاد و برای خدمت به آنهاست، نه ریاست بر آنها، خاضعانه و با حیایی مخصوص به خود به کارها رسیدگی میکرد. در برخورد با پرخاشگران و زیادهطلبان و مهاجمان به حقوق مردم ایستادگی داشت و مقاومت لجوجانهاش زبانزد بود. ولی در مقابل دانشجویان، ضعفا، نیازمندان پدرانه به کمک آنها میشتافت. در تمام این مدت از مزایای قانون تمام وقت دانشگاه که از سال ۱۳۴۲ در دانشگاه متداول شده بود استفاده نکرد. با همان قانون به اصطلاح نیمهوقت کار کرد و بازنشسته شد. بخشی از بعدازظهر و اوایل شب را منظماً به مطب کوچک خود واقع در میدان شاپور سابق، که مدتی هم منزل مسکونیاش بود، میرفت و به درمان بیماران و دردمندان میپرداخت و با آنکه متخصص بیماریهای کودکان بود. هیچ گاه به عنوان متخصص پولی اضافی دریافت نکرد و حتی پولی که به عنوان ویزیت به او داده میشد نگاه نمیکرد و گاهی نیز از کمک مالی به بیماران مستمند کوتاهی نداشت، برخی از داروسازان محل شاهد بودند.»
دکتر محمدعلی حفیظی در سمتهای دانشگاهی (سردبیری، معاونت، ریاست دانشکدة پزشکی) شدیداً به استقلال دانشکدة پزشکی، دانشگاه و حرمت استادان اهمیت میداد و حتی در موردِ آن تعصب داشت.
وظیفة دانشکدة پزشکی را تربیتکنندة پزشکان متخصص و متعهد به خدمتگزاری میدانست. در کمک به دانشجویان از هیچ اقدامی دریغ نداشت و حتی تا مرز خطر پیش میرفت. در ماجراهای داغ سیاسی وقت، با دانشجویان مشابه فرزندان خود رفتار میکرد. خشونت را مردود میدانست. در مقام اجرایی، حامی دانشجویان بود با آنهایی که با دانشگاه سر ستیز داشتند مبارزه و از دانشجویان دفاع میکرد. حتی این دفاع و حمایت از دانشجویان گاهی در خفا صورت میگرفت و دانشجویان از آن اطلاع نداشتند. بسیاری از دانشجویان اخراجی که هم اکنون از شخصیتهای سرشناس پزشکی هستند با وساطت و مسئولیت ایشان به دانشگاه بازگشتند. برای بازگرداندن دانشجویان از اعتبار و نفوذ خود مایه میگذاشت.
دکتر حفیظی پیش از تشکیل سازمان نظام پزشکی ایران به همراه عدهای از استادان در تنظیم قانون نظام پزشکی مشارکت کرد. در اولین دورة انتخابات نظام پزشکی ایران به عنوان نمایندة تهران در سازمان مرکزی برگزیده شد و در همان دوره، سردبیر سازمان نظام پزشکی ایران از طرف منتخبان شد. بیشتر آئیننامههای نظام پزشکی دستاورد زحمات اوست. دکتر حفیظی در همة انتخابات سازمان نظام پزشکی شرکت کرد و همواره نام او در صدر جدول منتخبان قرار داشت.
کار، برای مرحوم دکتر حفیظی چنان جدی بود که در زمان اطلاع از خبر غرق شدن ناوچة پیکان و ناپدید شدن فرزندش، شهید حسین حفیظی، کار در نظام پزشکی را ترک نگفت و در کتابخانه غمگین و صبور کارها را دنبال میکرد و برادر خود دکتر مهدی حفیظی و نیز دکتر مسلم بهادری را برای پیگیری امر به ستاد نیروی دریایی فرستاد.
آدرس مطب: میدان آرژانتین ، خیابان الوند ، روبه روی بیمارستان کسری ، شماره 26
تلفن مطب: 88771993
ساعات کاری:
متخصص جراحی عمومی
پوکی استخوان (استئوپروز)
اختلال دو قطبی
بیماری عروق کرونر
آرتریت روماتوئید
ناباروری
عفونت خون (سپسیس)
نارسایی حاد کلیه
فوق تخصص جراحی تعویض مفصل ران و اندام های تحتانی
فوق تخصص ریه
متخصص چشم
فلوشیپ جراحی ستون فقرات
فوق تخصص گوارش اطفال
فلوشیپ استرابیسم و اطفال
بیماری ها
داروها
تغذیه و رژیم غذایی
بارداری و شیردهی
کودکان و نوجوانان
علائم و نشانه ها
آزمایشهای تشخیصی
پزشکان و دندانپزشکان
بیمارستان ها و مراکز درمانی
آزمایشگاه
مراکز تشخیصی
داروخانه ها
شرکت های دارویی
نهادها و سازمان ها
تجهیزات پزشکی